Muškarac na jugu Kine, koji je očajnički želio sina, lišen je slobode nakon što je utvrđeno da je svoju novorođenu kćerku bacio s litice!

On je uzeo curicu, koja je na ovaj svijet došla prije tek 6 sati, iz bolnice u Gaozhouu (Provincija Guangdong) prošlog petka, stavio novorođenče u najlon kesu i onda je bacio s litice u šumoviti predio.

Međutim, kako javljaju kineski mediji djevojčica je «na čudesan način» preživjela, nakon što je vrećica u kojoj se nalazila zavšrila na granama drveća i grmlja. Nakon 12 sati na lice mjesta su došli spasioci...

PREMA LOKALNIM MEDIJIMA, zdravstveni centar u gradskom naselju Magui javio je policiji da je jedno od novorođenčadi koje je bilo kod njih nestalo u petak 26. oktobra ujutro.

Otac curice, koji se navodno ponašao sumnjivo, otkrio je tokom istrage šta se stvarno desilo. On je djevojčicu izveo iz bolnice oko 1 sat poslije ponoći u prošli petak.

PRIZNAO JE da je odnio svoju kćerku izvan grada i bacio je s litice. Zatim je pokazao policiji gdje se to desilo.

Oko 11 sati ujutro, službenici policije, zajedno s lokalnim dobrovoljcima, počeli su pretragu terena, koja je nakon 2 sata rezultirala pronalaskom bebice, više od 30  metara ispod ruba litice.

Kina - bacio bebu s litice 1

Hladnoću je uspjela prevladati zahvaljujući dekici u kojoj je bila zamotana.

Muškarac, nakon što je lišen slobode, objasnio je da se nadao da će imati još jednog sina, nakon što već ima dvije kćerke i jedno muško dijete.

Bebica je, kako se zaključuje, sad na sigurnom i o njoj brine mama.

POVEZANO
Miljkovići čedomorstvo STRAŠNOISTRAGA O PRONALASKU MRTVE BEBE PORED CESTE MOSTAR-ČITLUK: Roditelji je bacili u žbunje!?