Kerim Mudželet, optužen da je izazvao nesreću u kojoj je poginula državljanka Srbije Jelena Oprčić, nakon ponovljenog postupka u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđen je danas na sedam godina zatvora. Nakon izrečene presude ocu poginule Jelene je pozlilo te je pao u sudnici, zbog čega je obrazlaganje izrečene presude nakratko prekinuto dok on nije došao svijesti.

Današnjom presudom Mudželet je proglašen krivim da je iz nehata prouzrokovao smrt Jelene Oprčić, a ne da je s umišljajem počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, kako mu je to na teret stavljalo Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Izrečena mu je i mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine.

POVEZANO
Kerim MudželetKo je Kerim Mudželet: MLADIĆ KOJI JE SINOĆ AUTOM UBIO DJEVOJKU (21) U CENTRU SARAJEVA?

Nesreća se dogodila 9. juna 2015. u Sarajevu, na tramvajskom stajalištu kod zgrade Predsjedništva BiH, kada je jureći brzinom od 97 km na sat, udario u tramvajsko stajalište i usmrtio Oprčićevu i teško povrijedio njenog prijatelja.

Mudželet je 2016. godine osuđen na osam godina zatvora zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa jer je 9. juna 2015. godine upravljajući automobilom "Peugeot", velikom brzinom udario u tramvajsko stajalište ispred Predsjedništva BiH, pokosivši pritom dvije osobe. Jelena Opričić je preminula na mjestu, dok je državljanin Njemačke Jorg Eistfeld Reschke teško povrijeđen.

Mudželet presuda 22/11/18b

Mudželet presuda 22/11/18b

Jelena i Jorg sjedili su na stanici kada je Mudželet izgubio kontrolu nad vozilom i skrenuo s ceste na stanicu. Tijelo stradale djevojke završilo je ispod automobila, a izvukli su ga vatrogasci.

Osim zatvorske kazne Kantonalni sud u Sarajevu Mudželetu je 2016. godine izrekao i mjeru zabrane upravljanja putničkim motornim vozilom tri godine.

Mudželet presuda 22/11/18b

Međutim, presudu Kantonalnog suda u Sarajevu poništio je Vrhovni sud FBiH te predmet vratio na ponovno suđenje.

POVEZANO
Mladić Jelena OprčićPOTRESNE SCENE DANAS ISPRED PREDSJEDNIŠTVA BiH: Na mjestu gdje mu je stradala djevojka došao njen...