Ovog ljeta noviteta u programu OBN TV ne nedostaje. Od 17.07.2016. sa emitovanjem treba početi američka serija Breaking Bad.

Riječ je o jednoj od najhvaljenijih dramskih serija ikad, koju mnogi porede s kultnim gigantima kao što su "The Sopranos" ili "The Wire". 

Deset Emmyja, niz nominacija i odlične kritike dovoljno govore o kvaliteti, ali nisu izostale ni pohvale publike koja je iz sezone u sezonu rasla. Prisutnost u medijima i na društvenim mrežama svrstava je među najveće TV fenomene, koji iz godine u godinu iznova dokazuju da istinsku kvalitetu američke filmske produkcije sve rjeđe pronalazimo na velikom platnu, a sve češće na malim ekranima. 

Radnja se odvija u Albuquerqueju u saveznoj državi Novom Meksiku. Radnja se vrti oko sredovječnog profesora Waltera Whitea, koji dozna kako ima rak pluća, te mu se prognozira godina dana života, te se upušta u kriminalne radnje.

Suočen s nedostatkom novca, nezanimljivim životom Amerikanca nižeg srednjeg ekonomskog soja, teškim slučajem krize srednjih godina i očekivanom smrću od raka pluća, Walter H. White kreće neočekivanim putem kako bi osigurao novac za svoju porodicu, trudnu suprugu i bolesnog sina. Kada kažemo da profesor hemije za izlaz iz krize složi "biznis plan" koji uključuje kuhanje i dilanje metamfetamina, te udruživanje s ne posebno inteligentnim sitnim dilerom i bivšim učenikom Jessejem Pinkmanom, stvari mogu postati zanimljive. Možda ćete u ovom trenutku reći: "Ok, ovo je muška verzija Weedsa!", ali nije tako. Sve sličnosti završavaju u ovom kratkom uvodnom opisu, a publike biva uvučena u daleko iskreniji i brutalniji svijet. Uostalom, Vince Gilligan (X-Files) kaže da je Breaking Bad osmislio godinama prije Weedsa.... Iako akcija kreće već od prve epizode, prvih par pati od malo usporeno gritma, ali to je tek ufuravanje u stanje uma glavnog lika, a kako Walter "napreduje" u kriminalnom svijetu i novoj životnoj ulozi, te postaje sve odlučniji u namjeri da ostvari svoj cilj, tako i sama serija dobiva ubitačni ritam. Svaka epizoda nudi nam barem jednu legendarnu scenu, jednu od onih koje se dugo prepričavaju.

Glavnu ulogu tumači zvijezda serije Malcolm u sredini, Bryan Cranston koji glumi mračnog sredovječnog profesora, u odnosu na lik iz Malcolma u kojem je glumio zbunjenog oca petero djece. Uz njega, u glavnoj ulozi je Aaron Paul, koji glumi tridesetogodišnjeg narkomana i sitnog dilera Jessea Pinkmana.

Serija je odlično prihvaćena u SAD i ostatka svijeta te se, prema mnogim kritičarima, smatra jednom od najboljih televizijskih drama svih vremena. 2013. serija je ušla u knjigu rekorda kao najbolje ocijenjena serija ikad.

Do kraja svojeg emitiranja serija je postala jedna od najgledanijih otkad je kablovske televizije.

Snimana je na lokacijama u South Valleyu u Novom Meksiku.

Serija sa emitovanjem u programu OBN TV treba početi od 17.07.2016. u 22h!

(Doznajemo.com/Promo)