Vedrana Damjanović (32) iz Brčkog nestala je 13.11. prošle godine, a sve što su do sada na njenom pronalasku uradili rodbina i policija bilo je bezuspješno. Tračak nade da je živa ulila im je informacija da je krajem godine djevojka slična Vedrani viđena na Ozrenu.

– Da li je ona, ko li je, ko zna. Molim sve ljude dobre volje ako išta znaju da jave u najbližu policijsku stanicu. Vjerujem da je ona živa, od početka, i vjerovaću u to sve dok je, ne daj Bože, ne vidim mrtvu – izjavio je Zdravko Damjanović, Vedranin otac, u nadi da će dobiti informacije o nestaloj kćerki.

Kaže da je tog dana Vedrana ustala rano, pričala s majkom i otišla. Imala je na sebi tuniku, helanke, a na nogama samo čarape, piše portal Srpskainfo.

- Poljubila je majku, rekla joj da ode skočiti u Savu i da ne može više da živi. Majka je trčala za njom, ali joj je rekla da ne trči, jer je neće stići. Ne zna se da li je skočila u Savu, ali nije mogla stići do Save, jer smo sin i ja odmah išli za njom autom. Tražili smo je na Ivicima, u Grčici. Nigdje je nismo mogli naći. Ni dan danas je nema nigdje...

Dodaje da je Vedranu tražila policija i da su uz pomoć pasa našli trag koji je vodio do obližnjih zgrada.

Tu se svaki trag gubi. Sumnjam da ju je neko strpao u kola i odveo dalje – navodi otac.

Biljana Spasojević, Vedranina sestra, navodi da su nešto više od mjesec dana nakon Vedraninog nestanka dobili prvu informaciju i da je ona u njima probudila nadu da je živa.

Ljudi su pričali da su na Ozrenu u selu Turija vidjeli djevojku koja je prošla i rekla da se izgubila. Po fotografiji koju su im pokazali misle da je to 90% naša Vedrana. Molim sve koji su je vidjeli da nam jave. Prošlo je mnogo vremena, možda ona više i nije blizu Ozrena, ali ako je iko igdje primjetio djevojku molim da javi na broj 122, najbližoj policijskoj stanici .

Vedrana Damjanović (32) iz Brčkog 1

Dodaje da je Policija Brčko distrikta vodila opsežnu istragu, da su pola sata nakon Vedraninog odlaska bili na terenu, ali da, nažalost, nije bilo rezultata.

– Ronioci su pretraživali korito Save, policija je pretresla cijelo naselje Grbavica. Bili su uključeni i iz Civilne zaštite, CK. Obišli su cijelo područje, ali nije bilo nikakvog traga – ističe sestra nestale djevojke.

Halid Emkić, šef Operativno-komunikacionog centra Policije Brčko distrikta, navodi da sve mjere koje su preduzeli nisu do sada dale rezultate, a podsjeća da su zatražili i pomoć javnosti u traženju nestale djevojke.

OPIS: Vedrana Damjanović živjela je s roditeljima u naselju Ivici u Brčkom. Od kuće je otišla 13.11. prošle godine od kada joj se gubi svaki trag.

Prema podacima koje je OBJAVILA Policija Brčko distrikta, visoka je oko 165 centimetara, ima dugu crnu kosu i srednje je građe. Na sebi je imala šarene helanke, sivo-crnu tuniku i bila je bosonoga.