Preminuo je Saša Zurovac. On je bio jedan od onih likova zbog kojih mnogi vole film "Sjećaš li se Dolly Bell" Emira Kusturice, nagrađen "Zlatnim lavom" na festivalu u Veneciji.

...Na morskome plavom žalu, gdje ćarlija vjetrić mio, plavušu sam bajnu snio, o kako sam sretan bio..., izgovorio je Saša Zurovac na početku filma, u kojem je igrao lik Vlade Klikera. Osim uloge tinejdžera s autizmom Klikera, po kojoj ga svi pamte, a koju je odigrao prije 35 godina, manje uloge ostvario je i u filmovima "Otac na službenom putu" Emira Kusturice i "Život radnika" Miroslava Ćire Mandića.

Godinama je bio smješten u zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba u Fojnici.

Zurovac je preminuo u subotu, 08.10. ove godine!

Čovjek koji je otpjevao jednu od najomiljenijih pjesama ikada snimljenih u Sarajevu i koju niko nije mogao otpjevati tako iskreno kao on.

Sahrana Saše Zurovca treba biti obavljena 12.10. na Gradskom groblju «Bare» u Sarajevu, u 15 sati.

Podsjetimo, pjesmu je napisao sarajevski rocker Dragan Jokić i to baš za potrebe filma. Kao soundtrack našla se na singl ploči, koju je objavio Sarajevodisk 1981. godine. Aranžman ove pjesme, pisane u stilu šlagera šezdesetih, djelo je Džemala Novakovića.

Neprolaznu pjesmu su kasnije, između ostalih, obradili Jura Stublić i “Film”, “Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi”, “Kraljevi ulice” i mnogi drugi.