Dalal Omerović iz Bihaća, dvogodišnja djevojčica koja se liječi od najopasnijeg oblika leukemije, jučer je otpuštena iz bolnice.

"Ultrazvuk jetre je uredan. Krvni sudovi su poprilično uredu te su doktori odlučili da naša mrvica može izaći iz bolnice, s tim da u ponedjeljak ima kontrolu, ukoliko se u međuvremenu stanje ne pogorša. Doktorica koja prati Dalal je roditeljima rekla da je ona pravo malo čudo. Skoro pa niko nije vjerovao da se uopće može izvući i preživjeti, a njen brz oporavak je sve fascinirao. Nikada do sada nisu vidjeli tako jaku i upornu BEBU",  naveli su na Facebook stranici "Za Dalal".

Ističu da trenutno problem predstavlja osip koji je za sada primjetan samo na koži, ali da osip, koji je nuspojava borbe ćelija donora s njenim organima, nije bezazlen jer njegovo širenje može biti i smrtonosno.

Podsjetimo da je transplantacija koštane srži malenoj Dalal urađena 6. septembra, a ova lavica se bori duže od godinu i u akcije prikupljanja novca za njeno liječenje uključila se cijela bh. javnost, ali i građani van BiH.

"Naša lavica trenutno koristi lijekove, kojih je zaista u velikim količinama, a ona, onako izmučena od svega, roditeljima stvara probleme jer ih odbija i ne želi da pije",  dodaju na stranici "Za Dalal".

Podsjećaju da je nalaz prve punkcije nakon transplantacije bio dobar, ali da se tek nakon urednog nalaza druge i treće punkcije može govoriti o tome da je Dalal dobila ovu bitku.