– Svi smo krivi, svi smo zakazali, izjavila je Rita Rojnić, majka osumnjičene Chiare Pašić, rođ. Rojnič (32), i baka ubijenog trogodišnjaka Denisa, državljanina Bosne i Hercegovine, rođenog u Bihaću. Rojnić je za HRT progovorila prvi put od stravičnog ubistva mališana u Puli koje je potreslo javnost.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Denis (3) ubijeni dječak PulaRAMIZ PAŠIĆ, BRAT OCA UBIJENOG DJEČAKA (3): "Chiara nam je slala fotografije na kojima je Denis..."

POVEZANO
Rašid Pašić Chiara dijeteKADIFA PAŠIĆ, TETKA UBIJENOG MALOG DENISA (3): Ovo je istina o Chiari i mom bratu

Ona tvrdi kako je sistem već duže znao da njena kćerka ima ozbiljne psihičke probleme, ali nisu htjeli reagirati dok policija ne izađe na teren.

– Sad je policija izašla. Ne tražim ničiju glavu, ne zanima me to. Tražim samo da ova smrt ne bude uzaludna – izjavila je shrvana žena.

Video možete pogledati na >>> OVOM LINKU

Iako je bila zabrinuta za Denisa, nije joj bilo ni na kraj pameti da bi ga njena kćerka mogla ubiti. Najgore što je mislila da će se dogoditi je da će ga majka ostaviti samog u stanu po noći i otići vani.

– Možda će zvučati okrutno, ali ja nemam sada hrabrosti da je pogledam u oči i da je zagrlim – navodi o kćerki Chiari koju još nije posjetila u pritvoru.

Rita Rojnić

Chiara od 15. godine ima psihičke probleme koji su se ponajviše očitovali u stalnim lažima i brojnim sek*ualnim vezama. Kao maloljetnica rodila je kćerku (14) koja danas živi s bakom. Psihičku nestabilnost doktori su utvrdili više puta. Umjesto odlaska na liječenje Chiara je 2011. godine otišla u Bosnu i Hercegovinu. Krajem dvanaestog mjeseca 2016. godine vratila se u Pulu s tada dvogodišnjim Denisom, čiji je otac završio u zatvoru zbog problema s drogom. Rita Rojnić kao drugi veliki propust ističe to što iz Centra ni nakon sedam dana nisu nazvali da pitaju kako je kćerka Chiare Pašić proživjela traumatični događaj.

– Ja imam djevojčicu od 14 godina kući. Zašto nisu nazvali i pitali trebam li psihološku pomoć za nju – pita se Rita koja dodaje da je malena slomljena činjenicom da joj je majka ubila brata.

Podsjećamo, za ubistvo trogodišnjaka Denisa osumnjičene su njegova majka 32-godišnja Chiara Pašić, rođena Rojnić, i 14-godišnja štićenica pulskog popravnog doma.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Chiara privođenje 3"OBLIO ME ZNOJ KAD SAM VIDIO NJENU SLIKU U NOVINAMA": Mladić se sjetio razgovora na Netu s Chiarom

POVEZANO
Chiara Rojnic 2ONE SU OSUMNJIČENE: Majka i maloljetnica ubile dječaka u stanu i odnijele ga na Mandrač

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da se Chiara dogovorila s maloljetnicom da ubiju njeno vlastito dijete, koje je prošlog mjeseca proslavilo treći rođendan. Mrtvog su dječaka zamotale i pod okriljem noći bacile u more. Kako bi policiju odvela u pogrešnom smjeru, Chiara je iza ponoći prijavila nestanak. Tvrdila je da je sina izgubila između 18 i 19 sati i da ga je sama tražila po gradu.

Rita Rojnić