Gradska riva u Makarskoj tokom sljedeće turističke sezone ne bi više trebala odisati šušurom, pjesmom ni mirisom ribe s gradela jer ribarske večeri, čini se, odlaze u rošlost, i to odlukom direktorice Turističke zajednice (TZ) Makarske Hloverke Novak Srzić, piše Slobodna Dalmacija.

Ovom odlukom nekadašnje novinarke i urednice HRT-a Novak Srzić Makarska ostaje bez svog ljetnog zaštitnog znaka.

Ove 2018. godine u Makarskoj je održano deset ribarskih večeri, četiri u sedmom i osmom mjesecu te dvije u devetom. Vijest kako iduće godine više ne bi trebalo biti ribarskih večeri Makarskoj kronici potvrdila je i sama direktorica Hloverka Novak Srzić, koja je izjavila da je najveći problem bila nečistoća koja je iza trgovaca ostajala na rivi.

- Makarska je postala preveliko mjesto za ribarske večeri iza kojih bi nam ostajala samo masnoća i sve se to pretvorilo u ljetni vašar kakav više nećemo gledati po rivi. Međutim, kao direktorica TZ-a Makarska potrudit ću se sugrađanima i gostima omogućiti doživljaj autentičnih ribarskih večeri, i to na način da ćemo s nekim od brodara dogovoriti organizirani prijevoz do mjesta u kojima se odvijaju ovakve vrste zabava, izjavila je Novak Srzić dodavši da se umjesto narodnih fešti u gradu tokom sezone planiraju održavati finiji festivali primjereni Makarskoj kao turističkom centru.

Ukidanje ljetnih pučkih večeri teško je ''palo'' trgovcima, domaćim prodavačima ribe i ribljih proizvoda. Antonia Srzić ispričala je kako se na ribarskim večerima samo riba prodavala na 15 štandova koje su unajmljivali i sportski klubovi u cilju ''popravljanja'' budžeta.