Ja sam žrtva u cijeloj ovoj priči, tvrdi Mujčin

Novac je glavni krivac što je brak između Elde Mujčin iz Odžaka i Edina Huseljića iz Gradačca trajao koliko i njihova svadba. O skandalu koji je izbio na veselju, kada su se mladenci posvađali zbog novca, nakon čega je svadba prekinuta, već danima bruji cijeli Gradačac.

Nakon što je mladoženja optužio mladu da je željela uzeti novac prikupljen na svadbi, javila se i odbjegla nevjesta Elda. Ona je nakon svađe napustila Edina i vratila se kući u Odžak.

OPREMILI SPRAT. Elda je jučer za "Avaz" izjavila da ju je Edinova porodica neistinito optužila te da ona nije kriva što je njihov brak okončan praktično i prije nego što je počeo.

Iako Huseljići tvrde da je nakon svađe pokupila korpu s parama i pokušala pobjeći, Elda tvrdi da je ona žrtva u cijeloj ovoj priči te da za sve ima i svjedoke.

- Istina počinje od toga da me dotični (Edin) nagovorio da dignem kredit, za šta imam dokaz i za koji mi je on žirant. Pare od kredita pripale su njemu. Opremio je sprat kuće tim novcem, a mene iskoristio. Nisam žalila, jer sam planirala i ja tu boraviti – navodi Elda.

Svađa je, prisjeća se, krenula dan prije svadbe.

- Edin mi je pisao kako želi dati svom ocu pare od svadbe kako bi on nekome vratio dug od 3.000 KM. On je zapravo mislio zaraditi na svadbi. Njegovi su se miješali od početka planiranja svega, pa tako i na taj dan. U subotu, 27. oktobra, nakon što sam svatovima podijelila kafu, otišli smo u auto da kuma ostavi pare. U tom trenutku otac mladoženje je došao da uzme taj novac. Ja sam se odmah vratila u restoran, a oni su ostali vani – tvrdi Elda.

Dodaje da je potom mladoženjin otac u alkoholiziranom stanju ušao u salu te vrijeđao nju i njenu majku.

- Pokupila sam se i izašla, s parama dodira nisam imala. Nisam otišla odmah, očekivala sam da će se mladoženja potruditi i vratiti. Imam svjedoke da nisam pokušala uzeti nikakve pare, nego da su oni sve izmislili kako bi mi se osvetili, jer sam otišla sa svadbe – priča Elda Mujčin.

ZAVRŠILAU HITNOJ. Ističući da je Edin nju iskoristio, otkrila je i da joj sve dodatno teže pada jer je u drugom stanju.

- Završila sam u Hitnoj trudna, a mladoženja nije reagirao. Iskoristio je i mene i dijete kako bi dobio ono što je najviše želio, a to su pare. Moram jasno i glasno reći da ne bih otišla sa svadbe da me njegov otac nije otjerao. Prokleti su za parama. Kajem se što sam ih upoznala – poručila je na kraju Mujčin.

SVE IDE NA SUD. Elda najavljuje da će cijeli slučaj završiti na sudu.

- Ja ću dalje putem suda tražit svoje pravo. Nisam kriva i stojim iza toga sa svojim svjedocima, a njih neka bude stid i sram – ističe ona. 

Elda je potvrdila da je Edin pokrenuo razvod braka, a da nije on, tvrdi da bi to odmah uradila ona.