Sarajevska policija istražuje nestanak 19-godišnje Indire Klempić, a o svemu su obaviješteni tri mjeseca nakon što je djevojka otišla od kuće. Naime, 23.12. Policijskoj upravi Novi Grad njena majka Sanela Jahić prijavila je nestanak te je priložila njenu fotografiju i detaljan opis.

Javnost se jako zainteresirala za ovaj slučaj, pogotovo zbog toga što je slučaj prijavljen nakon dužeg vremenskog perioda, a dodatno se zakompliciralo nakon što je redakciji Avaza došao e-mail u kojem osoba koja je poslala elektronsku poštu kaže:

- Pozdrav. Poštovani, ja sam Indira Klempić i želim da vas zamolim da demantujete navode moje majke da sam nestala prije tri mjeseca. Želim da kažem da moja majka to sve izmišlja i da sam ja živa i zdrava i da se nalazim u azilu u Francuskoj. Obratila sam se PU Novi Grad i rekli su mi da moram kontaktirati ambasadu, što sam i učinila. Iz ambasade su rekli da se prvo obratim portalima – stoji u mailu. Uz mail je stigla fotografija pasoša i lične karte na ime Indira Klempić.

Indira Klempić nestala

Podsjetimo, Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) prijavljen je nestanak Indire Klempić rođene 3. februara 2001. godine u Sarajevu.

Kako je navedeno iz policije, koja i dalje vodi aktivnu potragu, dana 23.12.2020. godine nadležnoj službi Četvrte policijske uprave, gospođa Sanela Juhić je prijavila nestanak svoje kćerke Indire Klempić, koja se u swvwtom mjwawcu mjesecu udaljila u nepoznatom pravcu s adrese stanovanja u ul. Sulejmana ef. Musića (Novi Grad, Sarajevo).

- Visina - 170 cm, oči - smeđe boje, razvijenost - mršavije tjelesne građe, zubi - uredni, lice - okruglo, kosa - crna, čelo - visoko, osobni znaci - nema. Prema izjavi majke, prilikom odlaska Indira Klempić je bila odjevena u bijelu tuniku do koljena, crne helanke sa crnim patikama...

Iz policije navode da je u slučaju bilo kakvih korisnih informacija koje bi mogla pomoći u pronalasku nestale osobe, potrebno obavijestiti PS Novi Grad Sarajevo na brojeve telefona: 033 47-40-00, 033 45-12-11, 033 24-61-98, Operativni centar Uprave policije MUP-a KS na broj 122 ili najbližu policijsku stanicu.