Kako je javila Novinska agencija Patria (NAP), Adnan Cerić predložen je za v.d. direktora Agencije za statistiku BiH na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH. On je uposlenik Federalnog zavoda za statistiku u IT sektoru, a u javnosti je poznat i kao popularni bh. jutjuber.

POVEZANO
Alija Izetbegović beretkaI ALIJINA UNUKA UŠLA U POLITIKU: Pogledajte kako izgleda, prava je ljepotica (FOTO)

Mediji su ranije pisali kako je Cerić zaručio Jasminu Izetbegović, kćerku predsjednika SDA Bakira Izetbegovića te direktorice KCUS Sebije Izetbegović. CeriX je pseudonim pod kojim je poznat Adnan Cerić na YT-u. Kako Patria nezvanično doznaje bili su veliki pritisci u vezi ovog imenovanja te su navodno najavljene i žalbe.

U zvaničnom obavještenju iz Vijeća ministara BiH o današnjoj sjednici koje je dostavljeno nađojredakciji ova informacija nije navedene.

Nešto kasnije oglasila se putem društvenih mreža i sama Jasmina Izetbegović ovom objavom:

- Ne smatram sebe medijskom ličnošću, već prilično privatnom osobom. Iz navedenih razloga sam do sada šutjela na povremene medijske ispade čak i kad su plasirali čudesne izmišljotine (jednom su mi izmislili čitavog nepostojećeg supruga i dijete).

Moje dosadašnje odbijanje da komentarišem maliciozne laži, tračeve i budalaštine, kao i da se zamaram tužbama, je možda i ohrabrilo zlobnike da nastave sa svojim diletantskim piskaranjem raznih neistina. S obzirom na današnje rapidno širenje vijesti o imenovanju Adnana Cerića na neku funkciju te povezivanja tog imenovanja sa mnom i mojom porodicom, nevoljko prekidam šutnju o svom privatnom životu da obavijestim dušebrižnike da Adnan i ja već nekoliko mjeseci nismo zajedno.

POVEZANO
Bakir Sebija JasminaIzetbegovićeva kćerka OTKRIVA PRAVU ISTINU: Evo šta je tačno u priči da sam dobila dijete sa Srbinom

Adnanu želim svu sreću i uspjeh u budućim poduhvatima. Također bih vas podsjetila da je Adnan prvenstveno diplomirani inžinjer informatičkih nauka, pa tek onda “Youtuber”. Čovjek je u Federalnom zavodu za statistiku zaposlen od 2016. ili 2017., a mi smo se upoznali na ljeto 2019.

Svim normalnim ljudima koji se bave svojim životima umjesto da se bave tuđom djecom se izvinjavam što sam im uopće oduzela vrijeme koje su potrošili na čitanje ove objave-

POVEZANO
Izetbegovići u dvorani na skupuUNUKA ALIJE IZETBEGOVIĆA I KĆERKA BAKIRA I SEBIJE otkrila sa kojom je poznatom osobom u vezi! (FOTO)

(Doznajemo.com)