Gospodin Ahmed Bijelonja (51) preminuo je u Sarajevu nakon zdravstvenih problema.

Njegova smrt izazvala je posebno zanimanje javnosti, jer je prošlog mjeseca u potresnoj objavi na Facebooku, pisao o tome kako mu odgođena operacija zamjene tzv. stenta, jer zbog kontrovernoz "puta pacijenta" nije mogao dobiti uputnicu doktora porodične medicine kako bi uradio test na novi koronavirus. Operacija je kasnije urađena i iako je neposredni postoperativni period prošao dobro, ipak je u četvrtak nažalost došlo do smrtnog ishoda.

POVEZANO
Ahmed Bijelonja FbTUŽNA PRIČA O GOSPODINU AHMEDU koji je umro nakon što je mjesec čekao na operaciju

Nakon smrti njenog supruga, odlučila je objaviti istinu u statusu na Facebooku. Njenu izjavu prenosimo u cijelosti:

Ahmed Bijelonja porodica

- U ovim teškim trenucima, ja moram da se borim s teškoćama koje mi nanose razni portali svojim pisanjem. Naime moj suprug je prije par dana napisao jedan status u kojem se žali na sistem zdravstva koji je i prije ove pandemije bio težak...

Za to stanje nisu krivi doktori i sestre koji su za moga supruga učinili sve najljepše i najbolje što su mogli, ali nažalost smrt je bila jača. Šerovali su njegov status i protiv toga nemam ništa, ali imam protiv dodavanja teksta za koji nisu imali nikakav osnov niti su me kontaktirali, a tvrde da jesu. Kojom brzinom se širi, na kraju će biti da je moj suprug preselio zbog COVID-19.

Molim sve moje prijatelje koji ovo pročitaju, da šeruju, jer ja trenutno više nemam vremena jer su mi ga dosad već uzeli i previše... Znači moj suprug je operisan i sve je bilo za ljudsko poimanje više nego dobro, ali nafaka je Božija i mi smo tu nemoćni...

I još jako bitno COVID TEST je bio NEGATIVAN. Velika hvala doktorima i medicinskom osoblju na ljubaznosti koju su poklonili mom suprugu.

Ahmed Bijelonja porodica

(Doznajemo.com)