"Na dan njegovog bijega iz zatvora je imao pištolj i imao je priliku da ubije i pobije sve stražare koji su se taj dan zadesili na radnom mjestu, pa što nije nikome naškodio, zašto nikoga nije ubio i nikome nije dlaka sa glave zafalila? Zato što nije ubica!"

Bijeg iz zatvora Amela Sejfovića glavna je vijest ovih dan. Praktično svako ko je imao ikakve veze s bijegom ovog mladića iz zatvora je priveden i predan nadležnim organima, ali Amel još uvijek nije pronađen.

Razlog Amelovog bijega jeste navodno ‘nepravda koju mu pokušavaju staviti na teret’ da je ubio čovjeka, a nije i nije osoba kakvom ga predstavljaju, izjavio je njegov rođak, Anel Sejfović.

- Ja i Amel smo od dva brata djeca tj. amidžići, ali braća. Amel je najbolji čovjek koji postoji i kome je on prijatelj, on je sretan čovjek, izjavo je za Source Anel Sejfović, prvi Amelov rođak.

- Na dan njegovog bijega iz zatvora je imao pištolj i imao je priliku da ubije i pobije sve stražare koji su se taj dan zadesili na radnom mjestu, pa što nije nikome naškodio, zašto nikoga nije ubio i nikome nije dlaka sa glave zafalila? Zato što nije ubica, tvrdi Anel Sejfović.

Podsjetimo, Amel Sejfović se tereti da je među grupom optuženih za pljačku Raiffeisen banke u sarajevskom naselju Ilidža 05.11.2015. godine, kada je poginuo biciklista Kemo Bašić. Kantonalno tužilaštvo Sarajevo ih je teretilo za najteža krivična djela ubistva, pokušaja ubistva i oružane pljačke.

Anel Sejfović tvrdi da njegov rođak, Amel, nije ubio Kemu Bašića.

- Dokazano je većinskim dijelom da je ubijen iz blizine, a u blizini poginulog Keme Bašića bili su pripadnici zaštitarske agencije koji su davali svaki put na ispitivanju različitu izjavu, nikada im se ni jedna izjava nije poklopila, izjavio je Anel Sejfović i dodao da je njegov brat, kako ga zove, imao elana da pobjegne i dokaže kako nije istine ono za šta ga terete.

- Morao je da sebi pomogne. Sada ćemo sve po zakonu, ako treba prodati ćemo sve što imamo da platimo balističare iz susjednih država da dođu, da naprave rekonstrukciju da se dokaže ko je ubio Kemala Bašića i zašto su se od zaštitara od četiri uzete izjave nijedna nije poklopila, najavio je Sejfović i dodao da se namjerava svim silama boriti da istina izađe na vidjelo.

Amel Sejfović, prema tvrdnjama njegovog rođaka, nije osoba koja bi nekome naudila.

- Građani nema potrebe da se njega plaše, opet ponavljam, imao je priliku da uradi sve najgore, nije uradio zašto, zato što nije to čime ga predstavljaju. Poznato je svima da odavno se mom bratu stavlja na teret sve i svašta, a na kraju ispadne sve drugačije hvala Bogu, zaključio je Anel, piše Source.ba.

POVEZANO
Potraga za Sejfovićem 09/09/2017aDRAMATIČNA POTRAGA ZA BJEGUNCOM SEJFOVIĆEM: Ovo je koliba usred šume u kojoj se krio! (FOTO)