28-godišnji ogorčeni stanovnik glavnog grada R.M. (identitet poznat redakciji) obratio se javnosti, nakon što ga je potresla recentna priča o krađi kolača u Sarajevu. Njegovo obraćanje objavio je portal Crna-Hronika.

Podsjetimo, u javnost je ovih dana procurio snimak na kojem se vidi kako muškarac uzima tortu iz pekare "Nafaka" u sarajevskom naselju Buča Potok. Radnik pekare je tortu ostavio na vanjskom pultu, jer je trebao provjeriti ulje i tečnost u dostavnom vozilu. Muškarac, a kasnije će se ispostaviti da je riječ o gospodinu Džemalu Muhoviću, prema prvim interpretacijama videa, iskoristio je trenutak dok se radnik sageo pod haubu, te se ušunjao u dvorište, pogledao lijevo-desno i pokupio tortu. U medijima su ga prozvali "lopov sladokusac"...

Međutim, gospodin Muhović je u izjavi koju je kasnije objavio "Dnevni avaz" tvrdio da nije ukrao kolače te da je mislio da su besplatni!?

Kolači su bili na mjestu gdje se izbacuju besplatni, za ugrožene ljude. Kad sam vidio da je objavljena moja fotografija i da sam ukrao, odmah sam vratio kolače gazdi. Kasnije je njegov radnik priznao da je na pogrešno mjesto stavio kolače i da je on kriv. Gazda mi se izvinio i platio mi druge kolače – tvrdi Muhović, koji je dodao da nekada plati pošteno, kada ima. Kada nema, uzme besplatne.

No, kako smo spomenuli, priča je dirnula građanina R.M., koji je spomenutom portalu poslao sljedeće pismo:

- Pozz imam 28 godina i živim u Sarajevu. Maločas je bila objava vezana za gospodina Džemala što su ga proglasili ljudi lopovom što je ukrao je*enu tortu! Ovom porukom se oglašavam na portal Crna Hronika i pozivam gospodina Džemala da sutra da odemo na kolače i sok gdje god on poželi!

Vjerujte mi ovo što sam maloprije na portalu pregledao toliko me je razbjesnilo, a i u neku ruku raznježilo, vezano za tu je**u tortu. Pa kako će ta pekara "Nafaka" imati od Allaha dragog nafake kad ovakav slučaj mora dospijeti na portal Crne Hronike?

Kao da je čovjek ubio nekog, a ne poslužio se i uzeo tortu koja je stajala na mjestu gdje ne bi trebala stajati i onda čovjeka nazivaju lopovom? Pa da vas pitam nešto, građani Sarajeva – jel` ima logike u ovom slučaju? Još vam se čovjek direktno javio i rekao da nije ukrao niti je znao da se torta može uzeti? Kriv je taj k*nj gdje je ostavio tu tortu? Eto gdje mi živimo i u kakvim okruženjima se dešavaju nebitne stvari da bi portal Crne Hronike imao posla s ovim slučajem. Tebi Džemo želim sve najljepše od srca, a odazovi se pozivu mome da popijemo kafu i pojedemo kolače i usput platimo tu jeb**u tortu.

S poštovanjem gospodin R.M. (28) iz Sarajeva.

Nije nam poznato da li je g-din Muhović (na fotografiji dole) ponudu i prihvatio...

Džemal Muhović torta 1

(Doznajemo.com)