Mladi Zeničanin Arnel Isak (22) iz A-SDA, inače diplomirani ekonomista, danas je izabran za novog ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), a trenutno je glavna vijest u svim bosanskohercegovačkim, ali i regionalnim medijima.

Naime, Isak je odranije poznat u svijetu jutjubera, budući da je na svom kanalu "Arnel KingShisha" (sada "Bosna Jedina", op.prir.) objavljivao videoklipove kako pravi nargile od raznih predmeta.

Poznat je postao kada je prvi u Evropi napravio nargilu od kupusa.

Sebe je nazivao “kraljem nargila”, a snimao je klipove kako se pije voda iz nargile, kako je moguće napraviti nargile od jabuke, šljive i mlijeka.

Osim po snimanju videa s nargilom, Isak je nedavno snimao i režirao seriju “Kuda život vodi”, a koja govori o problemima mladih u BiH, ali i svim problemima s kojima se suočavaju ugostitelji. Snimio je ukupno tri epizode ove serije.

Arnel Isak nargila

Završio je Tursko-bosanski koledž, diplomirao ekonomiju u Zenici, bavio se modelingom, a trenutno je na postdiplomskom studiju ekonomskih nauka.

Osim toga, poznavalac je engleskog i turskog jezika, IT komunikacija i majstor je crnog pojasa 2. dan u taekwondoeu.

Nakon što su bosanskohercegovački, ali i regionalni mediji preplavljeni naslovima “Od kralja nargila do ministra”, za Avazov portal oglasio se Arnel Isak (22), koji je prokomentirao medijsku pažnju koja je danas usmjerena na njega.

Prema njegovim tvrdnjama, ne krije da se u slobodno vrijeme bavio snimanjem klipova u kojima se služio nargilom, a pokušao je snimiti i seriju “Kuda život vodi”. Tu je, smatra, pokazao svoju kreativnost, ali i uživao u njegovoj ljubavi prema fotografiji i videu koja datira od djetinjstva.

⁃ Oduvijek sam volio snimati i fotografirati, a moja supruga inače je vlasnica nargila bara u Zenici, tako da sam na taj način, snimajući klipove, odlučio joj pomoći i iskoristiti popularnost na internetu za promociju objekta. Smatram da ništa nije loše u tome, budući da u mojoj biografiji, osim nargila, ima još toga za potencirati, poput dugogodišnjeg humanitarnog rada, što je u ovom slučaju izostavljeno – smatra Isak.

Navodi da mu imponira medijska pažnja koju uživa, nadajući se da će ona ostati do kraja mandata u okviru kojeg će pokušati učiniti najbolje za život građana Kantona.

Činjenica, mlad sam, ali istovremeno i spreman uhvatiti se ukoštac s problemima. Uvijek ističemo da mladima treba dati priliku, što su općinske organizacije i KO A-SDA i dokazale predloživši mene za ministra – navodi novoizabrani ministar Arnel.

Onoga trenutka, dodaje on, kada je čuo da je predložen za ministra, povukao se iz projekta serije za koju ima snimljene tri epizode, ali i snimanja klipova o nargilama.

Baš kao što sam se do sada u životu svemu maksimalno profesionalno posvetio, tako sam učinio i po saznanju da sam kandidat za ministra. Od tog trenutka počinje moje povlačenje iz svijeta društvenih mreža i jutjubera i počinju pripreme za odgovoran rad koji me čeka na itekako odgovornoj funkciji – ističe on.

Komentirajući naslove u medijima, Isak ističe da nije očekivao da će naići na ovoliku pažnju javnosti od svih imenovanih ministara, pa i samog mandatara Vlade ZDK.

⁃ Ako je jedino sporna nargila, trend koji je popularan u svijetu, s kojom sam snimao klipove, onda se time ponosim. Nemam mrlje u dosadašnjem angažmanu u politici i životu, koji sam posvetio porodici, obrazovanju i stjecanju znanja i vještina. Sve to maksimalno ću iskoristiti na poziciji koju ću obnašati – izjavio je Isak, dodajući da se politički aktivirao jer želi pokazati da BiH ima mlade ljude na koje se itekako može osloniti.

POVEZANO
Arnel ShishaKing 0Nije šala: NOVI MINISTAR U VLADI ZDK poznati YouTuber Arnel ShishaKing (FOTO)