Kad je nedavno iz mjesta Besanson u Francuskoj odjeknula vijest da su roditelji iz BiH pretukli i do glave obrijali sedamnaestogodišnju kćerku zato što je želela da se uda za Srbina, bio je u šoku ne samo Balkan, već i Francuska.

Nakon zvaničnog saopštenja francuskih vlasti, prvi put za medije su progovorili i roditelji djevojke, koji su deportovani u Bosnu i Hercegovinu. Za lokalne medije negirali su da su "divljaci", već su "objasnili" da su to učinili zato što je djevojčicu momak navodno maltretirao i zato što su imali se*sualne odnose.

POVEZANO
Senad Zahirović i suprugaOvo su muž i žena koji su "ošišali kćerku (17) zbog ljubavi sa Srbinom" PROČITAJTE NJIHOVU STRANU!

Sada se oglasio i mladić. On je za Novosti negirao priče o nasilju i objasnio kako se sve dogodilo:

- Ja nju ne maltretiram. Ona je pobjegla od roditelja, i sve što pričaju o meni je laž. Lažu, jer nakon ovoga niko neće da im pruži nikakvu pomoć, pokušavaju da se izvuku iz cijele priče. Govore kako sam ja narkoman i svakakve druge gluposti. Ona je pobjegla od njih, zato što su je cijeli život tukli i maltretirali. Sada pričaju kako se brinu o svojoj djeci. Toliko laganje i tolika gluma, stvarno, svaka čast - tvrdi Dušan J.

Kako je objasnio, zbog zakona u Francuskoj još ne mogu da se vjenčaju, ali to definitivno imaju u planu, piše Blic.

– Planiramo da se vjenčamo sljedeće godine, nakon punoljetstva. Zakon nam ne dozvoljava da to bude prije...

Na pitanje kako su on i djevojka nakon svih trauma koje su preživeli kratko dodaje da su dobro.

– Držimo se zajedno i to je najbitnije. Ne postoji prepreka koju ne možemo da prevaziđemo – poručio je on na kraju razgovora.

Kako su tada prenijeli francuski mediji, sedamnaestogodišnja djevojka završila je u hitnoj pomoći, od ruku svojih roditelja, od ruku svoga oca i svoje majke, sa slomljenim kostima.

Otac i majka su uhapšeni, stric i strina takođe. Roditelji su se pravdali da su djevojku ošišali jer je navodno imala vaši. No, stric i strina su priznali da je to u stvari bila kazna zbog bijega. Šta joj se zaista dogodilo, pred sudom je potvrdila i sedamnaestogodišnja djevojčica.

POVEZANO
Policija Francuska privođenjeLJUBAV SRBINA (20) I MUSLIMANKE (17) IZ BOSNE u Francuskoj završila batinama i šišanjem njene kose