Donna Ares ipak nije uspjela da dobije bitku sa karcinomom, ali je njena borba trajala dugo. Pozitivnog duha i u najtežim trenucima joj nije manjkalo, a posljednji dani u rodnoj kući u Bihaću izgledali su jako dramatično.

Prvi put za javnost njen suprug Džavid Ljubovci otkriva kako su izgledali posljednji sati Azre Kolaković, koja je imala samo jednu želju, a to je da umre tamo odakle je potekla.

– Kada čovjek dođe u fazu gdje je svjestan da odlazi, ne treba mu zamjerati na to što kaže. Pa tako nisam ni ja, jer je to ipak sama ona znala, to je bolest. Mi koji nismo prošli kroz to ne možemo pričati o tome, ali ona i ja smo prošli kroz razne faze i znamo u našim srcima da nikada ništa loše ne mislimo o našem braku. Ne zamjeram joj ni na čemu, jer znam da u dubini duše nije mislila ništa loše. Pogotvo kada to ode na mozak i glavu, to sve ode u drugi pravac – prisjeća se za Blic Džavid i time daje odgovor na glasine da su htjeli da se razvedu poslije pet godina braka.

POVEZANO
Ljubovci Donna AresSUPRUG DONNE ARES po prvi put se oglasio nakon što je ona objavila da je "SVE GOTOVO"

Tokom razgovora navodi kakve su bile prognoze doktora i zbog čega se odlučila na potez da se vrati u porodičan dom u Bihaću gdje je provela posljednja dva mjeseca života.

– Još u aprilu ljekari u Danskoj rekli su koliko će živjeti. Bukvalno su u dan pogodili koliko je preostalo života. Njena jedina želja nakon toga bila je da te posljednje dane provede s familijom i kod kuće. Nije bilo više načina za lječenja ili bilo šta, pa je tako preminula u kući. Samo joj se smanjila težina, pa su joj ljekari davali određene lijekove. Nije imala bolove, pa se možda na taj način nije mučila – navodi kompozitor.

Familija preminule pjevačice objavila je smrtovnicu kojom su zvanično obavijestili javnost o njenoj smrti, kao i detalje sahrane, koja treba biti obavljena u srijedu, 4. oktobra, na gradskom groblju Humka u 16 sati, a posljednji ispraćaj krenuti ispred Kantonske bolnice Dr. Irfan Ljubijankić u 15.45 sati.

Inače, porodica nije u smrtovnici stavila ime Džavida Ljubovcija.

POVEZANO
Posmrtnica Donna AresNEOBIČNA POSMRTNICA DONNE ARES: Mnogi su primijetili ovaj (ne)očekivani detalj