U Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) večeras je potvrđeno da je oko 20:45 sati pronađen muškarac (1996.) iz Sarajeva, koji se kasno sinoć udaljio sa adrese stanovanja na Hošinom Brijegu.

- Od strane proodice smo obavješteni da je mladić pronađen živ i zdrav. Pronađen je na području općine Vogošća odnosno Kobiljoj Glavi – navedeno je u Operativnom centru.

Podsjetimo, na poziv policije iz Starog Grada (Sarajevo) pripadnici Gorske Službe Spašavanja "Ilidža" noćas su pokrenuli potražnu akciju za nestalim mladićem (1996. godište)  iz Sarajeva, a nakon što su mladićev nestanak prijavili roditelji.

25-godišnji mladić Taha Tabaković nestao je jučer na području Općine Stari Grad Sarajevo, a za njim su počeli tragati GSS i policija. Od ranih jutarnjih sati policajaci i gorski spasilaci pretraživali teren kako bi pronašli mladića.

Nestanak je policiji je prijavljen u subotu  23:30 sati.

Familija nestalog mladića i policija uputili su apel građanima da jave najbližoj policijskoj stanici ili na broj 122 ukoliko imaju bilo kakvu informaciju koja bi mogla pomoći u potrazi.

Strahovalo se od lošeg ishoda, a svi su se nadali da će mladić biti pronađen živ i zdrav i sklonjen s niskih temperatura.

Taha Tabaković potraga 0

Foto: Potragu su otežavali smanjena vidljivost i hladnoća

Taha Tabaković potraga 0

(Doznajemo.com)