Okončan je uviđaj nakon jutrošnje tragedije u stanu u naselju Paša Bunar u Tuzli, kada su smrtno stradali supružnici a jedan od njihovih sinova povrijeđen i smješten u bolnicu. Prema izjavi predstavnika za javnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) Admira Arnautovića, saslušan je drugi sin iz te porodice koji nije povrijeđen. On je izjavio da nije čuo ništa, eventualnu svađu, prije nego se tragedija dogodila.

– Njegovog povrijeđenog brata (1999.) nije moguće saslušati jer je u šoku – izjavio je Arnautović.

Podsjetimo, eksplozija u stanu prijavljena je policiji jutros u 07.23 sati. Dvije osobe smrtno su stradale, a jedna povrijeđena jutros u 07:20 sati u naselju Paša Bunar (Tuzla), gdje je aktivirana  bomba, potvrđeno je za RTV Slon u MUP-u Tuzslanskog kantona (TK). Policija je na licu mjesta zatekla stan prepun krvi, kakav se viđa u horor filmovima.

Radi se o porodičnoj tragediji u kojoj je muškarac zaklao suprugu, a zatim aktivirao bombu, kojom je usmrtio sebe i ranio njihovo dijete. Odmah po dojavi, na lice mjesta osim policije izašli su i Službenici hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, koji su  na terenu povrijeđenom djetetu ukazali prvu pomoć, zatim ga prevezli u UKC Tuzla.

Paša Bunar ubistvo i samoub. 11/10/19

Hajrudin Zahirović je nožem nasrnuo na suprugu Dženitu...

Kako se nezvanično doznaje na licu mjesta do ove tragedije je došlo tokom bračne svađe nakon čega je muškarac hladnim oružjem usmrtio svoju suprugu, a nakon toga je aktivirao ručnu bombu i presudio sebi. U eksploziji bombe povrijeđen je i jedan od sinova ovog bračnog para Adnan Zahirović (1999.) koji ima brata blizanca Edina.

Prema preliminarnim rezultatima istrage Hajrudin je legao na bombu i raznio se tako da su istražitelji dijelove njegovog tijela tražili po stanu u kojem je živio sa suprugom te sinovima blizancima.

- Čula sam da je nešto puklo, ali sam mislila da je nekom nešto palo u stanu. Ubrzo sam ispred zgrade ugledala Edina, koji je zapomagao: "Spasite mi brata!", izjavila je jedna stanovnica naselja Paša Bunar.

Razgovarali smo i s komšijama porodice koje je ova vijest jutros ostavila u šoku. Jutros rano čuli su eksploziju, ali nisu ni slutili da se radi o ovakvoj tragediji, jer je u pitanju familija koja nije od ranije poznata, kao problematična.

(Doznajemo.com/RTV Slon/Foto: Fresh Press portal)