Specijalci MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, naoružani dugim cijevima okupirali su u petak Visoko u potrazi sa odbjeglim pritvorenikom Amelom Sejfovićem, a  jedna osoba lišena je danas slobode na području ovog grada.

Ova informacija potvrđena je u Operativnom centru MUP-a ZDK, a uhapšeni se najvjerovatnije dovodi u vezu sa Sejfovićevim bijegom iz KPZ Sarajevo, dok se za bjeguncem još traga.

U selu Grajani je pronađena lokacija na kojoj se Sejfović skrivao, kao i stvari za koje se pretpostavlja da su njegove. Riječ je o vikendici, a untra je navodno bila i njegova odjeća.

Policija šuma kombi

Amel Sejfović

Podsjetimo, Sejfović je u nedjelju pobjegao iz sarajevskog KPZ, a proteklih dana uhapšeno je nekoliko osoba za koje se sumnja da su mu pomogle u bjekstvu.

Na Facebook stranici Crne Hronika BiH objavljeno je da se akcija odvijala na lokalitetu između Visokog i Kiseljaka u selu Grajana. Kako navode, na teren je izašlo ukupno 40 vozila Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), a na svakih 50 metara nalazili su se specijalci s dugim cijevima. Pretraživalo se po šumskim lokalitetu.

Za bjeguncem se nastavlja potraga...

POVEZANO
Pretres KPZ MiljackaUPOSLENICI KPZ PRIZNALI: "Evo zbog čega smo pustili Sejfovića da pobjegne!"