Prije nekoliko dana dosta se u bosanskohercegovačkim medijima pisalo o navodnom opasnom manevru aviona koji je reprezentativce BiH vozio na gostovanje u Armeniju, u okviru kvalifikacija za EURO 2020.

Danas, jedan samo donekle sličan slučaj...

POVEZANO
Bomb squad vježba Sarajevski aerodrom feb 2017NA SARAJEVSKOM AERODROMU BILI "OPSADNO STANJE": Evo šta se desilo...

Naime, dva aviona kompanije "Turkish Airlines" su danas dosta duže nego što je uobičajeno kružila iznad piste Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a u pitanju su bili letovi iz Antalye, za koji se očekivalo da će sletjeti u 10.42 i let iz Istanbula, čije je prizemljenje bilo planirano u 10.27.

Kako se doznaje iz zvaničnih krugova, razlog odgađanja slijetanja bile su meteorološke prilike, odnosno tzv. niska oblačnost. U pitanju je smanjena vidljivost iznad površine tla.

- Sasvim je normalno da se u slučaju niske oblačnosti odgodi slijetanje ili čak preusmjeri let na drugi aerodrom - objašnjava stručnjak, navodeći da je riječ o relativno uobičajenoj situaciji u avio prevozu.

Međutim, s obzirom na to da su se meteo prilike u Sarajevu u međuvremenu popravile, obje letjelice su, doduše s kašnjenjem, uspješno prizemljile, pa je tako okončana ova mala "drama".

POVEZANO
Dr. Anel Okić avionDRAMA NA 10.000 METARA: Doktor Anel iz Zenice u avionu izveo operaciju i spasio život Francuzu!

(Doznajemo.com)