Olujni vjetar koji je puhao još od jučer na cijelom području grada Bihaća na više mjesta je oborio stabla i doslovno odnio krovove sa ponekih objekata u ovom Gradu.

Ono što su građani zabilježili izgleda zaista zastrašujuće, posebno prizor na poznatom bihaćkom hotelu OPAL EXCLUSIVE koji je, kako se čini za sada, pretrpio najveću štetu. I krov na dvorani ''Luke'' pretrpio je štetu uslijed jakog vjetra, koji je podigao dio krovne konstrukcije.

Zavod za prostorno uređenje Bihać uputio je apel građanima koji imaju parkirana vozila u blizini drveća koje pripada gradskom parku, da iste odmah uklone zbog njihove sigurnosti, kao i da se ne kreću kroz gradski park, do daljenjeg.

- Upozoravaju se građani da je zbog nastalih vremenskih neprilika (jakog olujnog vjetra) do daljnjeg zatvoren gradski park radi izbjegavanja opasnosti od lomljenja grana i padanja drveća, čime bi bila ugrožena sigurnost prolaznika u parku, poručili su iz Zavoda.

Policija je danas preusmjeravala saobraćaj na dijelu magistralnog puta koji prolazi pored zgrade ''Agrama'' u izgradnji, a koja se nalazi u centru grada. Naime, zbog potencijalne opasnosti i koja prijeti sa gradilišta prvenstveno od kranova pripadnici PU su preusmjeravali saobraćaj preko parkinga, što je izazvalo velike gužve u saobraćaju.

A zbog prevrtanja teretnog vozila na magistralnom putu M-5 kod Bosanskog Petrovca (Medeno Polje) saobraćaj se odvijao naizmjenično, jednom trakom.

Na fotografijama pogledajte kako je to sve izgledalo...

Vjetar Krajina 28/04/2017

Vjetar Krajina 28/04/2017

Vjetar Krajina 28/04/2017

Vjetar Krajina 28/04/2017

Vjetar Krajina 28/04/2017