75-godišnji muškarac po imenu Simon Frost mislio je da je imao nevjerovatnu sreću kad su ga na jednoj Internet stranici spojili sa Evom, mladom ljepoticom, koja je tvrdila da namjerava saviti porodično gnijezdo s njim.

Ali, žena na fotografijama bila je zapravo por*o glumica iz Sjedinjenih Američkih Država po imenu Briana Lee, 28-godišnjakinja čija fotografija se koristi često u prevarama poput one na koju je nasjeo Simon.

OSTAVILA GA SUPRUGA. Gospodin Frost, koji ima i praunučad, okrenuo se poznanstvima na Internetu nakon što ga je ostavila supruga s kojom je bio 10 godina. U drugom mjesecu 2017. godine pridružio se jednoj stranici koja navodno nudi stvarne kontakte između osoba različitog spola, a oko dva mjeseca nakon toga bio je upoznat sa navodnom Evom, tobože radnicom u jednoj bolnici u Akri, glavnom gradu Gane.

Ona je poslala fotografiju, Simon se zaljubio i uvjerili su ga da učestvuje sa više od 19.000 britanskih funti. U porukama koje su razmjenjivali ona je čak izmamila podatke o njegovim bankovnim karticama.

MEĐUTIM, kad je došlo vrijeme da se njih dvoje sretnu u Ujedinjenom Kraljevstvu, a to je trebalo biti ljetos, u osmom mjesecu ove godine, Eva se nije pojavila i od tada Simon o njoj nije dobio ni glasa.

Simon, inače iz gradića Soham u istočnom Cambridgeshireu u Engleskoj, izjavio je da je odlučio progovoriti javno o ovom slučaju, kako bi pomogao drugima da eventualno ne nasjednu na istu ili sličnu prevaru!

- Iskreno sam vjerovao da je naša veza bila stvarna. Ne razumijem zašto bi se neko prema meni ponašao na ovakav način. Imao sam dobre namjere i tražio sam vezu punu iskrenosti. Ali nakon ovakvog iskustva više ne bih pokušao ništa slično. Radije bih da ostanem sam, nego da opet prođem kroz istu traumu – priznaje ovaj čovjek.

Simon se prisjetio da su se on i Eva međusobno zvali «Beba» i «Muž» i planirali su kupovinu kuće kako bi živjeli zajedno. Ali, sve je to bila jedna velika mreža neistina…

Ona je tvrdila da joj treba gotovina kako bi na sudu dobila dokumente koji bi joj omogućili da dobije očevo nasljedstvo od 5 miliona, uključujući i pohranjeno zlato.