Alma Sejfović opisala život na visokoj nozi prije nego što je pritvorena: Kupovala skupocjena vozila i slala novac bratu u crnogorski zatvor...

U Kantonalnom sudu Sarajevo u petak je nastavljeno suđenje Amelu Sejfoviću i njegovoj ekipi za pljačku "Raiffeisen banke" i smrt nedužnog bicikliste Keme Bašića u novembru 2015. godine.

Svjedočila je Amelova sestra Alma Sejfović. Njen advokat Omar Mehmedbašić pokušao je pitanjima ukazati na to kako je njegova branjenica imala dovoljno novca za život na visokoj nozi, a ne da taj novac potječe iz pljačke banke.

Kako javlja CRNA Hronika BIH, Alma je ispričala kako je od svoje 19. godine radila kao kozmetičarka.

POVEZANO
Sejfović bolnica dr. Abdulah NakašDOKTORI 4 SATA "KRPILI" BJEGUNCA AMELA SEJFOVIĆA nakon što ga je uhvatila policija?!

Prvo je radila u kozmetičkom salonu na Dolac-Malti, gdje je imala jednogodišnju obuku, a potom je otvorila svoj salon u blizini "BH Pošte" na Dolac Malti. Za to vrijeme, Amel se nalazio u zatvoru u Crnoj Gori. Slala mu je novac od zarade i posjećivala ga je. Sejfović je nastavila kako je zarađivala dovoljno novca te da je kupovala skupocjena vozila, poput Mercedesa, Audija 6, Audija 8, BMW-a. Govorila je kako joj je pomogao i otac, koji je radio u Njemačkoj.

Od zarade u salonu, navela je Alma, ostajalo joj je, u prosjeku, od 2.000 do 2.500 KM. Ispričala je kako je, također, privatno radila estetske tretmane, od čega je imala zaradu od 700 KM po jednom tretmanu.

POVEZANO
Amel Sejfović sudnicaPROGOVORILA SESTRA AMELA SEJFOVIĆA: Evo šta ona tvrdi o pljački banke!