Osnovni sud u Đakovici osudio je na dvije godine zatvora Hilmija Zenëna, bivšeg supruga Antigone Morine, javila je KTV. Ovakva odluka suda nije zadovoljila familiju žene. Apelacioni sud odlučio je da vrati predmet na novo suđenje, a njen bivši muž je optužen da je počinio zločin i da nije ispunio porodične obaveze.

Kako navode prištinski mediji, on nije povrijeđenu suprugu odveo kod doktora iako je imala krvarenje. Uprkos teškom stanju, on je nastavio da upražnjava se*sualni odnos s njom!?

Gospodin Bislim Morina, otac preminule Albanke, udao je svoju kćerku kao kraljicu, pišu tamošnji mediji, ali je njen brak sa muškarcem iz sela Mališevo trajao samo tri dana.

Kako su naveli tužioci, one je preminula zbog krvarenja iz genitalija, koje je počelo nakon prve bračne noći. Sve se dogodilo u noći između 27. i 28.07.2011. godine, a familija preminule žene optužuje Hilmija da ju je ubio.

Kako tvrde, on je nastavio da upražnjava se*s sa Antigonom iako je bila u teškom stanju, s obilnim krvarenjem iz genitalija. Sud je najprije smatrao ovaj predmet završenim, ali nakon šest godina, Apelacioni sud je odlučio da vrati slučaj na ponovno suđenje. Također, porodica Antigone u ovom postupku tražila je da se sa predmeta izuzme sudija Mizahir Šabani.

- Tri dana i tri noći je imao se*s sa njom dok je krvarila, i nije je odveo kod doktora. Sam je to priznao pred sudom - izjavio je otac Antigone.

Ipak, familija optuženog ne smatra da je bilo šta loše počinjeno.

- Mi nemamo šta više da radimo. Poznato je ko je krivac. Krivci su njeni roditelji koji je nisu prvo odveli kod doktora zbog problema koje je imala. Proveo sam dvije i po godine radeći u Austriji kako bih oženio brata. Vjenčanje me je koštalo 24.000 eura. I onda smo se vratili i sve ovo se desilo - tvrdi Hilmijev brat.

Antigona Morina preminula je 28. jula 2011. godine, četiri dana nakon što se udala. Prema podacima koje su iznijeli tužioci, uzrok smrti je krvarenje iz genitalija nakon prve bračne noći.