"Prije petnaest godina taj čovjek mi je uradio užasne stvari od kojih se nikad nisam oporavila. Kad sam čula da je pušten iz zatvora, pretrnula sam od straha. Ne zbog sebe, nego zbog svog djeteta. Sada ja imam kćerku, mala je još, ima pet godina, ali ja se ipak plašim što je taj manijak na slobodi. Ova vijest da je Monika nestala vratila mi je film. I ja sam tada imala 12 godina. Sve strahote ponovo sam preživjela..."

Ovako je svoju ispovijest za Novosti započela danas dvadesetsedmogodišnja Nišlijka N.P., koju je prije 15 godina oteo i zlostavljao Ninoslav Jovanović (46) poznatiji kao "Malčanski berberin" i koja je, kako piše spomenuti portal bila prva njegova žrtva.

Kako se nerado prisjeća, on je tog dana ušao u njihovu kuću i predstavio se kao prijatelj njenog oca koji je preminuo malo prije toga. Zamolio je njenog brata i nju da krenu s njim, da mu nešto pomognu.

Na pola puta pitao je djevojčicu da li želi da proda svoju kosu jednom frizerskom salonu za novac. Pošto je suma bila privlačna, pristala je, a njen brat se tada vratio kući po makaze.

- Kad sam ostala sama s njim, odveo me je na sasvim drugu stranu, prisjeća se jezivih detalja ova Nišlijka koja je sada majka troje djece.

- Skrenuli smo i išli kroz neke njive. Znala sam da nas je nasamario. Probala sam da se otrgnem, ali nisam mogla. Odveo me je u jednu napuštenu vikendicu. Prijetio je, rekao je da su svuda okolo njegovi ljudi i da ne pokušavam da bježim, da će me oni ubiti ako me vide. Onda je izvadio makaze i počeo da me šiša. Plakala sam, onda me je silovao. Na kraju dana mi je rekao da mogu da idem i pustio me. Godinama sam sanjala taj dan, navodi ona.

Uspjela je, zaključuje, da se malo oporavi tek kada se udala i dobila dijete. Međutim, kad je čula da je Ninoslav na slobodi, strah se vratio i to, kako tvrdi, ne za nju, već za kćerkicu, kao i za svaku djevojčicu koja je mogla da bude potencijalna žrtva "malčanskog berberina".