Redakciji portala Doznajemo.com javila se gospođa Dragana Marković (47) iz Šapca u Srbiji, sa željom da javnost upozna sa svojom tužnom pričom, u nadi da će joj se na neki način pomoći...

- Ja sam oboljela od karcinoma, koji je zasada saniran, ali stradao je jedan bubreg i ja bih htjela da prodam drugi koji je zdrav kako bih se spasila od problema - započela je svoju ispovijest ova žena i samohrana majka.

- Država ni ne haje za nas bolesne. Sijeku struju nemilice, a ja ne mogu bolesna sa sinom sjediti u mraku kao prošle godine kada su mi poslije operacije isjekli žice i odnijeli stujomer koji sam kupila tvrdeći da poslije 10 godina pripada njima - nastavlja gospođa Dragana, navodeći kako pokušava da nađe izlaz, "jer su mi na 50.000 (oko 425 eura) udarili duplu kamatu".

Ovu ženu "život nije mazio" - prije tri godine na rukama joj je umrla majka od karcinoma, a sumnja da je smrti kumovala nemarnost doktora. Zatim je i njoj samoj dijagnostikovan rak:

- Sva su mi vrata zalupljena ispred nosa. Operisana sam i zračena na Onkološkom institutu, a kasnije sam stavljena u invalidsku penziju od 14.500 (preračunato, oko 123 eura) sama sa maloljetnim sinom.

U socijalnoj službi u Šapcu odbili su joj dati pomoć uz obrazloženje da je spomenuti iznos navodno dovoljan za dvočlanu porodicu!?

- Bila sam prinuđena da idem u nadnicu, iako zbog bolesti dvije godine ne bih smjela na sunce, ali nisam imala od čega da plaćam obaveze sa tom penzijom i odgajam dijete. Išla sam u nadnicu za mene i sina, i on je išao ljeti kada je na raspustu, moje dijete nikad nije vidjelo more, imam i kćerku, njihov otac nas je ostavio prije 18 godina. Nikada nije platio alimentaciju. Bila sam mlađa, gurala sam koliko sam mogla, ali sada u 47. godini života, operisanoj od ove teške bolesti ne vidim više izlaza osim da prodam bubreg koji će bolnica vjerovatno odbiti zbog moje bolesti, ja moram da se liječim, terete me za 1000 e struje i sudom. Živim u strahu da me usred zime opet ne isključe, ni ogrjev nemam - zabrinuta je Markovićeva.

- I gdje ću sada? Sve više je samoubistava, ali to nije rješenje. Ako možete nekako da mi pomognete, bila bih vam zahvalna...

KONTAKT TEL.: Dragana Marković, Šabac + 381(0)69-48-60-126

(Doznajemo.com)