Beživotno tijelo Marka Markanovića (65) iz Vrbice kod Žepča (BiH), pronađeno je danas nakon opsežne dvodnevne potrage koju su obavljali pripadnici GSS Žepče.

Podsjetimo, Marko Markanović je nestao 26.12.2018. godine, i za njim je pokrenuta velika potraga. Pripadnici GSS Žepče su jučer čitav dan pregledali okolni teren, a u potragu su se danas uključili i pripadnici GSS iz Zavidovića, Mostara, Gruda, Čapljine, Čitluka, Širokog Brijega, Ljubuškog, Srebrenika i Novog Grada iz Sarajeva.

Nažalost, potraga je završena tragičnim ishodom. Nakon pronalaska tijela, na mjesto događaja izašli su pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, te treba biti obavljen uviđaj i biti utvrđen uzrok smrti, a nezvanično je u pitanju sucid.

Kako je potvrdio Toni Matijević, predsjednik Kluba spasilaca GSS Žepče, Markanovića su pripadnici GSS-a pronašli na nekih 500 metara do kilometar od njegove porodične kuće, odakle se prekjučer udaljio. Odmah je pokrenuta potraga u koju su se priključili i pripadnici brojnih drugih stanica Saveza gorskih službi spašavanja u BiH.