Djevojka iz Mostara Antonela Kvesić (31) nestala je u srijedu, nakon što je napustila vikendicu na području Lašve, 10-ak kilometara južno od Zenice. Ona je u vikendici bila s društvom iz Zenice, a njen nestanak je prijavio prijatelj, koji je policiji dao informaciju da je izašla nakon konzumiranja određenih količina alkohola, te da joj se od tad gubi svaki trag.

Nakon prijave policiji, te dolaska familije nestale, pokrenuta je potraga na području rijeke Lašve, koja se nalazi nedaleko od vikendice u kojoj je djevojka boravila, te dijela korita rijeke Bosne.

S obzirom da policija nije imala nikakve tragove niti informacije radi li se o utapanju ili je djevojka nestala na kopnenom području, potraga se istovremeno odvijala u koritima obje rijeke, ali i širem području Zenice i susjednih Busovače i Kaknja.

- U koritu rijeke Bosne je pronađeno mrtvo tijelo. Ekipe su trenutno na terenu, rade na izvlačenju tijela iz rijeke, nakon čega će se pristupiti obdukciji i identifikaciji tijela, izjavila je Aldina Ahmić, predstavnica za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).

Kako doznaje Zenicablog, tijelo djevojke je pronađeno oko 200 metara od ušća Lašve u rijeku Bosnu, nekoliko kilometara od vikendice, pa se pretpostavlja da ga je voda donijela do tog mjesta. Preliminarni uviđaj govori da se radi o utapanju, ali je službeno naložena obdukcija tijela i identifikacija, po naredbi tužitelja.

RANIJE (09:00h) >>>>

Na području Lašve kod Zenice intenzivno se obavlja potraga za nestalom Antonelom Kvesić (31) iz Mostara.

Kako je u izjavi za medije potvrdila predstavnica za javnost Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Majda Kovač, potraga za nestalom djevojkom traje od jučer.

Prema informacijama, djevojka je boravila u vikendici u mjestu Lašve s momkom, koji je i prijavio njen nestanak. On je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) priznao da su pili alkohol i da je Antonela izašla iz objekta i udaljila se u nepoznatom pravcu.

Potraga za nestalom djevojkom se nastavlja i očekuje se da bi se u sljedećim danima mogla intenzivirati.

Zbog realne opasnosti da je pala ili skočila u rijeku, pretražuje se i korito Lašve i Bosne nizvodno od mjesta na kojem je djevojka posljednji put viđena.