Nekoliko stotina pripadnika srpskog MUP-a, policajaca, pripadnika Interventne, Žandarmerije i specijalne jedinice sa psima ne posustaje u potrazi za malom Nišlijkom, Monikom Karimanović (12) koju je, kako se sumnja oteo "Malčanski berberin", osuđivani silovatelj Ninoslav Jovanović (49) iz sela Malča kod Niša.

Sumnja se da je od Malče do Knjaževca u Srbiji Ninoslava Jovanovića i Moniku Karimanović (12), prevezao jedan kamion bosanskohercegovačkih registracija, pišu beogradske Novosti. Navodno je otmičar sa žrtvom viđen na putu Niš-Zaječar prije nego što je krenula velika akcija policije. Kako je potvrdio izvor, vozač je pušten jer u tom trenutku nije bila raspisana potjernica, dok je vozilo zadržano radi forenzičke analize.

POVEZANO
Inspektor Malčanski berberinINSPEKTOR KOJI JE HAPSIO MALČANSKOG BERBERINA: Jovanović je prije 14 godina izgovorio JEZIVE riječi!

Nestala Monika Ninoslav

Fokus pretrage tokom dana premjestio se ka selu Glogovac, nakon što na drugim mjestima nisu pronađeni nikakvi novi tragovi. Policija koristi specijalna vozila "ATV Polaris" za pretragu brdovitih predjela. U potragu za Monikom uključili su se i radio-amateri iz Pirota, a njihov zadatak je da sve informacije koje doznaju na nepristupačnom terenu proslijede centru koji ih odmah treba dostaviti policiji pošto neki dijelovi nisu pokriveni mobilnom telefonijom.

Robert Karimanović, otac djevojčice Monike Karimanović (12), koju je, kako se sumnja, oteo Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin došao je u selo Glogovac jer se, kako objašnjava, sumnja da se otmičar kreće tom trasom.

- Znao sam da će se ovo desiti, samo se Bogu molim da je djevojčica živa. Kada kažem da sam znao ne kažem to zbog toga što sam vidovit, već zato što je to očigledno, izjavio je Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić".

Kako se nezvanično doznaje, pripadnici niškog odreda Žandarmerije su tokom jučerašnjeg dana i noćas pregledali oko 40 kilometara izuzetno teškog i nepristupačnog terena u brdima oko sela Orešac. Oni su pješice pretražili 12 kilometara duž pruge koju je osumnjičeni Jovanović prešao i uz koju su ga navodno vidjeli kako vuče otetu Moniku (12) iz Niša. On je tu prugu koristio i u vršenju prethodnih krivičnih djela.

Poslije cjelonoćne potrage za djevojčicom i otmičarem u okolini Knjaževca, potjera i potraga su poslije sela Orešac proširene i na obližnje selo Podvis.

Nestala Monika Ninoslav

Podsjetimo, mala Monika Karimović (12) nestala je prošlog petka, u 7.25 časova, na putu do škole. Od tada joj se gubi svaki trag.

Slučaj je odmah prijavljen niškoj policiji i od tada se za malenom intenzivno traga. Do obrta je došlo u toku jučerašnjeg dana kada je MUP objavio hitno saopštenje da je Monikin nestanak povezan sa Malčanskim berberinom, osuđivanim silovateljem i pedofilom Ninoslavom J. iz sela Malča kod Niša.

On je robijao skoro dvije decenije za napastvovanje žene i djevojčica od kojih su dvije koje je vrebao imale po 12 godina.

POVEZANO
Djevojčica zlostavljana 2"OŠIŠAO ME JE I SILOVAO U NAPUŠTENOJ VIKENDICI" Ispovijest prve žrtve `Malčanskog berberina`