Proteklog vikenda se na području Općine Ilidža (Sarajevo) dogodio pokušaj si*ovanja, a jedna osoba je lišena slobode, otkrio je izvor blizak istrazi na koji se poziva Avaz.

Zbog pokušaja napastvovanja priveden je A.Č. (37) iz Hadžića koji je nakon ispitivanja u policijskim prostorijama predan u nadležnost postupajućeg tužioca.

Kako doznaje spomenuti portal, napasnik je iskoristio odsustvo nevjenčanog supruga žrtve, te kada je ona ušla u toalet ušao je unutra za njom te se krenuo skidati govoreći joj da želi s njom imati se*s. Nakon toga prestravljena žena je počela vrištati te se opirati.

Uspjela je nasilnika poprskati sprejom koji joj se našao pri ruci i tako ga je onesposobila.

Ubrzo se i njen nevjenčani suprug vratio kući te je pozvao policiju koja je uhapsila napadača.

Brat Denisa Stojnića wc

LAKTAŠI: Poočim iskoristio ženino odsustvo, te obljubio njenu djevojčicu dok su bili sami u kući

Policija iz Laktaša privela je T.J. (32) osumnjičenog za krivično djelo spolna zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina. Iz istrage se doznaje da je on osumnjičen za obljubu pastorke kojoj je 15 godina, a koja je kćerka njegove supruge iz prvog braka.

Slučaj je policiji prijavljen u petak.

Prema nezvaničnim informacijama koje je objavio "Faktor", sumnjiči se da je iskoristio ženino odsustvo, te obljubio djevojčicu dok su bili sami u kući, što je ona odmah prijavila majci.

Nakon hapšenja i kriminalističke obrade, osumnjičeni je predan u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.