Gospodin Denis Smajlović,  koji je u medije dospio nakon prijetnji dr. Edi Hasanabegoviću, šefu Pedijatrijske klinike Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu (KCUS), a zbog komplikacija pri izmještanju njegove 13-kćerke Nadin na liječenje u inostranstvo, sinoć se oglasio na svom Facebook profilu.

Ovo je njegovo novo obraćanje prema javnosti...

POVEZANO
dr. Edo Hasanbegović KCUSNEZEPAMĆEN SKANDAL U SARAJEVSKOJ BOLNICI: Roditelj bolesnog djeteta pištoljem prijetio šefu klinike!

Sve koji daju podršku u borbi za pravo na liječenje i život njihove kćerke, obavijestio je da menadžment Pedijatrijske klinike KCUS još nije osigurao liječenje ni terapiju, te da nisu potpisali ni saglasnost za liječenje u Turskoj.

Ovaj slučaj "digao" je javnost u BiH na noge.

POVEZANO
Denis Smajlović Nadin članakOGLASIO SE GOSPODIN DENIS Otac djevojčice Nadin koji je zbog liječenja djeteta prijetio šefu Klinike


- Ne osjećamo se bespomoćno, jer imamo sve vas uz nas, a hvala Bogu za sad i finansijski smo neovisni, ali pitam se, a pitam i sve vas kako se osjećaju mnogi roditelji u BiH koji nažalost nemaju novac, a nemaju ni mogućnost liječenja? Kako se osjeća roditelj kojeg oni u koje gleda kao Boga i očekuje da pomognu njegovom djetetu ostave na cjedilu. Zapitajmo se dobro dokle smo došli kao društvo i da li ćemo ovo trpiti i samo nijemo posmatrati. Mi ne možemo i mi ćemo se boriti i javno govoriti, napisao je, između ostalog Smajlović.

Njegovo obraćanje izazvalo je različite komentare.

POVEZANO
UKCS 2SARAJEVO: Nakon drame s roditeljem bolesnog djeteta, oglasili se iz KCUS-a