Muškarac je optužen da je ubio svoju vlastitu 17-godišnju kćerku, navodno zbog toga jer se protivio njenoj vezi s mladićem islamske vjeroispovijesti.

Slučaj se dogodio u Izraelu, a osumnjičeni otac je, prema pisanju lokalnih medija, arapski hrišćanin/kršćanin. Međutim, Sami Karra negira da je ubio svoje dijete, dok policija i tužilastvo pretpostavljaju da je u pitanju «ubistvo zbog časti».

Mladić u kojeg se zaljubila 17-godišnja Henriette Karra nalazi se u zatvoru, ali uskoro je trebao izaći na slobodu.

Njihova jednogodišnja veza naišla je na snažno protivljenje familije, a zbog prijetnji ona je u petom mjesecu napustila kuću. Prijateljici je poslala poruku u kojoj se požalila da se boji «da oni šalju ljude da je ubiju».

Policija i socijalna služba su intervenisale u slučaju i Henriette se sastala s roditeljima 11. jula, dva dana prije svoje smrti. Nakratko se vratila svom domu i prisustvovala je maturskoj svečanosti u njenoj Jevrejskoj školi idućeg dana.

U četvrtak 13. jula ostavila je depozit u iznosu od 400 šekela (oko 96 eura) u zatvorskoj kantini svog momka i rekla je rođaku da on (momak) treba biti pušten iz zatvora do kraja sedmice. Također je najavila da ona namjerava prihvatiti islam.

O tome je obaviješten otac tinejdžerke.

Djevojka je sa ubodnim ranama na vratu pronađena mrtva u četvrtak 13. jula u kuhinji kuće njenih roditelja u Ramli.

Prema onome što se pretpostavlja, otac je smatrao da djevojka svojim postupcima navodno nanosi štetu ugledu familije i sramoti ga.

Odbrana ovog čovjeka tvrdi da – iako loš odnos između Henriette i njene familije nije bio tajna – to nije vodilo ubistvu.