Nakon što je objavljen snimak sa nadzornih kamera u Velikoj aleji na Ilidži iz noći kada je stradao Dženan Memić, njegovom ocu Murizu Memiću javile su se dvije osobe koje se vide na snimku.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Dženan Memić Alisa Mutap LATIĆNEDŽAD LATIĆ: Ovo cijeli Grad zna, zašto niko ne smije reći ko je i kako ubio mladića DŽENANA MEMIĆA

Naime, Muriz Memić je odmah nakon objave snimka preko medija zamolio dvije osobe koje se vide na snimku da se jave njemu nadajući se da imaju dodatnih informacija o dešavanjima u toj noći. Kako je Memić izjavio za Avaz.ba, dvije osobe su mu kazele da su tu noć šetale Alejom te da su vidjeli dolazak policije i hitne pomoći.

- Oni su prolazili pored mjesta događaja i dok se vršio uviđaj. Uredno su se pozdravili s policajcima koji su tu bili. Ono što je čudno jeste da ih niko nije zaustavio i pitao gdje su bili, šta su radili, jesu li nešto vidjeli ili čuli. Važno je da su spremni dati i iskaz policiji - naveo je Memić.

Pored toga, kako kaže Memić, on je uspio doći i do vlasnika automobila koji se također vidi na snimku.

- Radi se o crnoj "Bubi". Pričao sam s vlasnikom. Ima detalja koji bi mogli koristiti istrazi. On je vidio crnog "Golfa" kako se okreće i udaljava s lica mjesta. I on je spreman pričati o tome - dodao je Memić.

Osim ovih novih detalja, Murizu je za sada nepoznata osoba ostavila i pismo u kojem se otkriva još novih informacija.

- Neko mi je na šoferšajbi kamiona ostavio pismo u kojem ima mnogo informacija. To pismo sam predao Tužilaštvu BiH. Tu se navodi i ime jednog policajca koji je, također, spomenut u izvještaju skupštinske Komisije koja je utvrdila niz propusta u istrazi. Kako piše, taj policajac je namjerno pravio te propuste i zataškavao cijeli slučaj - ističe Memić.

(Doznajemo.com/Avaz.ba)