Otac i braća Sanele Kadrić, Leskovčanke koja je u petak preminula od ujeda stršljena, najavili su podnošenje krivične prijave protiv leskovačke Službe Hitne pomoći, jer kako tvrde, ljekarima je bilo potrebno više od pola sata nakon poziva da dođu i ukažu pomoć kasnije preminuloj ženi.

Oni za portal Jugmedia navode da su nakon ujeda, čak tri puta zvali Hitnu pomoć, ali da su im rekli da se "ne bune i ne prave paniku bez razloga".

- Pozvali smo tri puta Hitnu medicinsku pomoć, ali smo dobijali odgovore da to nije ništa, da će proći, da žena treba da se odmori i da ne paničimo - tvrde rođake Sanela Bećirović, Jasmina i Atidža Jašarević.

POVEZANO
Hitna TRAGEDIJAHITNA POMOĆ BESPOMOĆNA: Sanela Kadrić (36) na licu mjesta ostala mrtva nakon ujeda stršljena

Navode da su poslije neuspješne komunikacije sa službom Hitne medicinske pomoći pozvali Sanelinog brata od strica koji je veoma brzo stigao svojim kombijem.

Smjestili su Sanelu u kombi i brzo krenuli ka Urgentnom centru leskovačke Opšte bolnice. Međutim, kod Crkve pod šatorom je stiglo vozilo Hitne medicinske pomoći koji su ženu prebacili u sanitetsko vozilo i prebacili do bolnice.

U Urgentnom centru su zdravstveni radnici skoro 40 minuta pokušali da pomognu Saneli, reanimacijom i injekcijama adrenalina (epinefrina), ali na žalost, nije joj bilo spasa.

Direktor Doma zdravlja Slaviša Božić izjavio je da je sanitetsko vozilo hitne pomoći presrelo na putu privatni automobil i žena koju je ujeo štrljen prebačena je u medicinsko vozilo, gdje je na putu do urgetnog centra Opšte bolnice pokušana reanimacija.

Iz urgentnog centra je, pak, Jugmediji rečeno da takvog slučaja nije bilo.

Božić navodi da su svi pozivi hitnoj pomoći snimljeni i da ta služba ne snosi nikakvu krivicu.

POVEZANO
Stršljen - policajacPOLICIJA OTKRILA UŽASNE DETALJE KAKO JE ČOVJEKA UBIO ROJ STRŠLJENOVA: "Nije imao šanse..."