Brojni građani Tuzle danas su se u suzama i tišini oprostili od 21-godišnjeg Amara Ramića, čije je beživotno tijelo pronađeno u četvrtak uvečer na području šume u Vršanima nadomak ovog grada.

Ispraćaj ovog mladića organizovan je ispred Komemorativnog centra u Tuzli, gdje su se pored velikog broja sugrađana okupili članovi Ramićeve uže i šire porodice, prijatelji, ali i kolege s Fakulteta elektrotehnike u ovom gradu. Tužna povorka u tišini je iz Tuzle krenula prema mezarju Šeher-Osmaci, kako bi bio obavljen ukop i klanjana dženaza.

Dženaza Amar Ramić 0

Građani Tuzle su se u suzama i tišini oprostili od 21-godišnjeg Amara Ramića

Dženaza Amar Ramić 0

Podsjetimo, šok i nevjerica zavladali su Gradom Soli nakon informacije da je u četvrtak uvečer pronađeno Ramićevo beživotno tijelo na lokalitetu Vršana.

Ramić se vodio kao nestala osoba od 2. maja ove godine kada je posljednji put i viđen prilikom napuštanja zgrade u naselju Brčanska Malta, a u kojoj je živio skupa sa svojim roditeljima, majkom Eminom i ocem Mehmedom. Vijest o nestanku ovog mladića, inače studenta prve godine Fakulteta elektrotehnike u Tuzli vrlo brzo se proširila širom Bosne i Hercegovine, ali i regiona.

Dženaza Amar Ramić 0

U akciju potrage bili su uključeni članovi njegove porodice, brojni prijatelji, sugrađani, ali i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) i Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Nakon 22 dana Ramićevo tijelo su pronašli građani u šumskom predjelu Vršana, a obdukcijom je utvrđeno da je ovaj Tuzlak preminuo od vatrenog oružja.

POVEZANO
Amar Ramić POTVRĐENA STRAHOVANJASTIGLA STRAŠNA VIJEST O NESTALOM STUDENTU IZ TUZLE Amarovo tijelo pronađeno na nepristupačnom terenu

(Doznajemo.com/Tuzlanski.ba)