Zenica oplakuje ugašen život 16-godišnje Adelise Tahirović, koja je u noći sa petka na subotu pala s balkona na drugom spratu zgrade Doma za nezbrinutu djecu i na mjestu podlegla.

Ova vijest odjeknula je u BiH, a posebno su u šoku brojni sustanari iz "Doma porodice", koji su svjedočili nezapamćenoj tragediji, ali i familija Tahirović.

Armin Tahirović izgubio kćerku

Bolom shrvani Armin, otac djevojčice, uprkos ogromnom šoku koji je doživio, uspio je govoriti o tragediji koja ga je zadesila.

- Još ne mogu vjerovati da se to dogodilo, da sam izgubio svoju mezimicu. Teško mi je. Šok, nevjerica i bol. Ogroman je ovo udar za mene, suprugu i familiju – izjavio je Tahirović.

Budući da su se u javnosti pojavile brojne verzije tragedije, Tahirović podvlači da se radi o nesretnom slučaju te da nikad nisu imali problema ni s kim u Domu – od uposlenih do ostalih štićenika.

Potvrdio je da su njegove kćerke u Domu otkako je propao njegov prvi brak.

- Kćerke su u domu već 14 godina. Nažalost, ja ih nisam dao u Dom. Brinuo sam se sa svojom majkom o njima. Nastavio sam to i nakon što su date u Dom. Uvijek sam bio uz njih - tvrdi on.

POVEZANO
Adelisa Tahirović (17) dženaza 1DOSTOJANSTVEN ISPRAĆAJ ADELISE TAHIROVIĆ:17-godišnja djevojka koja je pala sa balkona i poginula!

Posebno pogađa u srce činjenica da je Armin tog dana posjetio svoje kćerke u Domu, a ni slutio nije da će zagrljaj i poljubac po odlasku iz Doma biti posljednji s njegovom kćerkom Adelisom, mezimicom.

Za stradalu djevojku svi imaju isključivo riječi hvale. Bila je učenica Ekonomske škole u Zenici. Maštala je da jednog dana bude finansijski tehničar...

POVEZANO
JU Dom i porodica Zenica nesreća 5ŠOK, TUGA, NEVJERICA Nakon smrti 16-godišnjakinje u Zenici. Pala s balkona i poginula ne licu mjesta