"Vjerujem u tužilaštvo i sud. Neka svako odgovara za svoje postupke", ovim riječima jučer je otvorio dušu Esad Hindić, otac Sunite Hindić-Bošnjaković (21).

Njegova kćerka sumnjiči se da je hicem iz pištolja usmrtila Ninu Ivankovića (55), vlasnika motela "Vila Ivanković" u mjestu Buna pored Mostara.

POVEZANO
Hindić-Bošnjaković-IvankovićPREOKRET U ISTRAZI UBISTVA VLASNIKA VILE: Sunita je malo prije pucnjave htjela ući u sobu A.Š...!?

S Esadom smo razgovarali nakon što je pokušao posjetiti kćerku u pritvoru.

- Bio sam gore (Mostar, op. a.) u Tužilaštvu, ali mi nisu dozvolili da je vidim. Dobila je 30 dana pritvora - navodi Esad, koji priznaje da nije bio u najboljim odnosima s kćerkom, ali podvlači da vjeruje u svaku riječ koju je izgovorila tokom saslušanja. Sunita je, između ostalog, tvrdila da se igrala pištoljem i da je slučajno opalio...

POVEZANO
Sunita Hindić-BošnjakovićSUNITA U VIDEU "Bolje živim nego svi vi skupa. Kada budete imali par hiljada eura u džepu javite se"

- Ona je oduvijek htjela biti velika zvijezda, a ja se s tim nisam slagao. Zato se nismo viđali... Ali ne vjerujem da je u stanju namjerno ubiti čovjeka. U medijima sam pročitao da je i ranije imala problema sa zakonom... Nisam upućen u odnos Sunite i tog gospodina. Mogu samo reći da mi je žao. Kamo sreće da je makar ranjen, da je preživio - u jednom dahu će gospodin Esad.

Prema njegovim tvrdnjama, ne želi da se stvara pogrešna slika o njegovoj familiji:

- Želim da javnost, a prije svega porodica ubijenog, znaju da ja nisam džukela. Htio sam otići na sahranu čovjeku, ali me bilo strah. Ovim putem želim izraziti saučešće porodici nastradalog - zaključio je Esad Hindić.

On još tvrdi da mu nisu poznati detalji zločina. Nije imao odgovor ni na pitanje kako se Sunita, uprkos lomu obje noge, našla u 150 kilometara udaljenom Travniku.

- Znam samo da postoje svjedoci koji su vidjeli Sunitu kako ide od sobe do sobe i govori da je Nino ranjen, da mu treba pomoć... Neka sud sve ispita - poručuje Esad Hindić.

POVEZANO
 Sunita Hindić-Bošnjaković - Nino Ivanković"Nisam htjetla ubiti Ninu, ovako je bilo..." PRVA IZJAVA SUNITE U POLICIJI ISTRAŽITELJIMA