Nebojša Belivuk, otac Veljka Belivuka, "Velje Nevolje" počinio je masakr prije 26 godina u porodičnom stanu u širem centru Beograda kad je aktivirao ručnu bombu, a njegov sin je odabrao put kriminala, droge, nasilja i svirepih ubistava.

Kako su mediji 1995. godine pisali, Nebojša Belivuk (34) 13. februara aktivirao je eksplozivnu napravu i ubio sebe, suprugu Branku (31) i njenu majku Mirjanu Mladenović (55). U tom trenutku u stanu je bio i Nebojšin tast, kao i svastika, koji su bili povrijeđeni, a u stanu su pored njih bili i tada devetogodišnji Veljko i još jedno dijete.

Oni su preživjeli razornu eksploziju, koja je demolirala stan.

Stanari ove zgrade i dan-danas se sjećaju tragedije. Belivuk je i sam govorio o tome da je odrastao bez roditelja, i to na suđenju kad je bio optužen za napad iz 2016. na obezbjeđenje Miloša Vazure. Tada je tvrdio da mu je čovjek iz Vazurinog osiguranja opsovao mrtvu majku.

Veljko Belivuk je najprije bio navijač Fudbalskog kluba "Rad", a potom je prešao u navijačku grupu "Janjičari", koju je poslije pogibije svog prijatelja Aleksandra Stankovića preuzeo i preimenovao u "Principe". Navijačka grupa mu je služila kao paravan za vršenje različitih krivičnih djela, među kojima su i ona najmonstruoznija - otmice, mučenje, kasapljenje žrtava i ubistva.

POVEZANO
Velja Nevolja JEZIVI DETALJI24 SATA UŽASA U KUĆI NEVOLJE: Bivšeg vođu Pink Pantera kasapili malo po malo...