Australijska blogerka poznata pod imenom Banana Girl riješila je da napusti gradski život i preseli se u džunglu u Južnoj Americi.

Sada jede prirodnu hranu, ne depilira se i ne šminka, i tvrdi da je za šest mjeseci uštedjela više od 4.000 dolara.

Prije dvanaest mjeseci blogerka Banana Girl je zajedno sa svojim nevjenčanim suprugom pobjegla od civilizacije i otpočela život u južnoameričkoj džungli.

Ne samo da je dobila priliku da gaji svoje voće u šumi, već je uštedjela više od 4.000 dolara odustajući od brijača, šminke i šampona.

Kako tvrdi, razlog zašto je promijenila svoj životni stil je duboki psihološki stres, koji je slabio njen organizam.

- Bila sam premorena radeći svakog dana od devet ujutro do pet popodne. Zvuk alarma, odijevanje za posao, šminkanje lica kako bih se uklopila u masu, obuvanje visokih štikli, i lažan osmijeh za druge ljude... Umorio me je ovakav način života, radeći za drugog koji se bogati. Možda najgore, bilo mi je dosadno..., objašnjava žena koja sada živi u džungli i tvrdi da je tek kada je posjetila Ameriku i započela novu etapu svog života konačno osjetila radost. Osim što je gotovo cijelog dana gola, ona se hrani organskim voćem i povrćem direktno sa zemlje. Kupa se na monsunskim kišama i pije vodu iz potoka.

POVEZANO
AfrikankaPLEME GOLIH ŽENA: Svako jutro kad se ustanu one svoje tijelo mažu crvenom bojom