IT stručnjaci u Njemačkoj navodno su uspjeli "otključati" telefon Lane Bijedić, 19-godišnje djevojke čije je beživotno tijelo pronađeno u rijeci Studenčici kod Ljubuškog 6. septembra. U proteklih skoro mjesec i po potraga za počionicem ubistva punila je medijski prostor, a vještačenje telefona trebalo bi donijeti odlučujući preokret.

Telefon ubijene djevojke vraćen je u Sarajevo, a analiziraju ga istražioci Federalne uprave policije (FUP). Kako doznaje portal Klix, na telefonu je pronađena fotografija napravljena s vijadukta na autoputu, ispod kojeg je tijelo Lane Bijedić pronađeno.

POVEZANO
NAJNOVIJI DETALJI Lana Bijedić"Dok je pješačila prema mjestu gdje će biti ubijena, Lana cijelo vrijeme ZASTAJKIVALA I OSVRTALA SE"

Nevjerovatno i zastrašujuće je da je fotografisano baš ono mjesto na kojem je ribar te nedjelje pronašao nepomično tijelo 19-godišnje Mostarke i nesuđene studentice građevine.

Od ranije se zna da je djevojka u svom neobjašnjivom i misterioznom kretnju tog dana viđena i na samom vijaduktu Studenci, kao i na putu do tog mjesta od Autobusne stanice u Čapljini, na koju se dovezla iz Mostara.

Telefon bi, nadaju se istražioci, trebao sadržavati i druge vrijedne podatke podatke o posljednjim danima Mostarke, pozivima, porukama...

POVEZANO
Vijadukt KRUG Lana BijedićNOVI SNIMCI LANE BIJEDIĆ zamrsili istragu: Viđena je na vijaduktu ispod kojeg je njeno tijelo nađeno

Podsjećamo, Bijedić je 6.septembra, zbog još neutvrđenih razloga, iz Mostara, u kojem je živjela, krenula autobusom put Čapljine.

Tokom dosadašnje rekonstrukcije njenog kretanja, utvrđeno je da je od Autobuske stanice u Čapljini pješačila do naselja Trebižat. Viđena je i na vijaduktu Studenci, ispod kojeg je njeno tijelo u rijeci Studenčici kod Ljubuškog u večernjim satima pronašao lokalni ribar.

Istražitelji u Tužilaštvu Zapadnohercegovačkog kantona, podsjetimo, polagali su veliku nadu upravo u njen telefon s obzirom na to da do sada praktično nisu naišli ni na jedan koristan trag.

POVEZANO
Lana Bijedić Novo groblje BGTijelo Lane Bijedić (19) KREMIRANO NA BEOGRADSKOM NOVOM GROBLJU prema majčinoj želji