Popularna dvadesetčetverogodišnja glumica iz i kod nas popularne indijske serije Mala nevjesta, Pratyusha Banerjee je pronađena mrtva u svom stanu u Mumbaiju početkom aprila. Navodno se glumica objesila, iako uz tijelo nije pronađena nikakva oproštajna poruka.

Policija je započela istragu, u okviru koje o okolnostima njene smrti namjeravaju ispitati i njenog partnera, glumca i producenta Rahul Raj Singha. Naložena je i obdukcija tijela.

Događaj je šokirao filmski svijet, posebno Bollywood, najveću filmsku industriju na svijetu. Nakon navodnog suicida, Pratyusha je odvezena u bolnicu Kokilaben Ambani Hospital u Andheriju, gdje su doktori mogli samo proglasiti njenu smrt.

Mnogo se priča o mogućim razlozima suicida. Decembra prošle godine objavljena je vijest da se vjerila sa Singhom, a on je govoreći o njihovoj ljubavi nedavno izjavio: “Nakon što smo toliko dugo glumili zajedno u seriji, shvatio sam da možemo da provedemo i život zajedno. Naša veza je dokaz da stara izreka da se suprotnosti privlače nije tačna, jer smo mi isti u svemu. Zato i nema mjesta svađi u našoj vezi. Nama je najveći blagoslov to što jedno drugom čitamo misli”.

Međutim, nakon Pratyushine tragične smrti pojavili su se navodi da je navodno Rahul nju nedavno ostavio, jer je bio zaljubljen u drugu djevojku sa kojom se i vjerio, kao i da je prethodno bio oženjen, a to je gurnulo glumicu u tešku depresiju.

Ali, najšokantniji detalj ovog tragičnog događaja je informacija koju su prenijeli izvori koji su se našli na licu mjesta u bolnici u koju je Pratyusha dovezena nakon samoubistva.

Njeno beživotno tijelo je, naime, dovezao lično Rahul, a zatim odmah pobjegao zajedno sa njenim telefonom. Prema pisanju bollywoodskih medija, policija je otvorila istragu i planira da ispita Rahula.

(Doznajemo.com)