Marko Malešević (21) iz Ribnika lišen je slobode nakon što je na Klinici za onkologiju Univerzitetsko-kliničkog centra RS u Banjaluci pljačkao pacijente u teškom zdravstvenom stanju.

Malešević se nije zaustavio na jednom, već je počinio nekoliko krivičnih djela koja su okvalifikovana kao teške krađe, piše Euroblic.

Klupko je počelo da se odmotava u trećem mjesecu kada je Malešević prvi put priveden i kada je nad njim obavljena kriminalistička obrada zbog prijava o krađama, a završilo se novim hapšenjem u maju ove godine.

Malešević je prvi put otkriven u martu ove godine. Jedina kazna bila je disciplinska mjera smanjenja plate za 3%, i to za mjesec april, maj i juni ove godine. Iz UKC RS navode da je Malešević u međuvremenu premješten na Kliniku za opštu i abdominalnu hirurgiju.

Policijska uprava Banjaluka je u međuvremenu Okružnom javnom tužilaštvu podnijela izvještaj protiv osumnjičenog zbog šest krivičnih djela i u narednom periodu očekuje se podizanje optužnice.

Prema podacima iz kriminalnog dosijea osumnjičenog, on je iskorištavao teško zdravstveno stanje pacijenata koji su primali terapiju na Klinici za onkologiju UKC RS i krao njihove novčanike i zlatni nakit. Ukupan iznos materijalne štete koju je pričinio još se utvrđuje.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu tokom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni pronađeni su predmeti, odnosno novčanici sa ličnim dokumentima i nakit, a koji potiču iz krivičnih djela.

- Pronađeni dokazi bit će dio materijalnih dokaza protiv osumnjičenog u budućem krivičnom postupku - izjavila je Marija Markanović, portparolka Policijske uprave Banjaluka.