Folk pjevač Amir Nino Rešić preminuo je prije 11 godina i dva mjeseca u bolnici u Bijeljini od perforacije pankreasa, a priča o njegovom životu dobila je novo svjetlo nakon otkrića njegovog menadžera Nermina Ademovića - koji je svojedobno izjavio da je Nino vodio dnevnike koji kriju mnoge tajne!

- Bogami, o svačemu je tu pisano, od dešavanja na estradi do Ninovih ljubavnih afera i drugih događaja u životu - izjavio je prije dvije godine Nermin.

POVEZANO
Nino Rešić - grob 2PROGOVORIO PRIJATELJ KOJI JE BIO SA NINOM REŠIĆEM U NOĆI SMRTI: "Ovako se stvarno sve dogodilo!"

POBJEGAO IZ BEOGRADA. Ademović za Kurir tvrdio da je veliki dio te svojevrsne Ninove autobiografije posvećen vezi sa Vesnom Zmijanac, u koju je preminuli pjevač bio ludo zaljubljen!

- Vesna i Nino su se redovno viđali u hotelu "Park". Pjevačica nikad nije željela da se s njim javno pojavljuje i da prizna da su u vezi, zbog čega je on veoma patio. On je svoju tadašnju djevojku ostavio zbog Zmiki. Ta djevojka je čula da se viđaju u "Parku", pa je jedno veče upala i napravila im haos! Napala je i njega i Vesnu, razlupala cijelu sobu. Nino je tome u svom dnevniku posvetio nekoliko stranica. Ipak, više je pisao o svojoj patnji zbog Vesne, koja je u isto vrijeme bila s njim i s tadašnjim direktorom TV Beograd Miloradom Vučelićem.

- Ta veza ga je umalo koštala glave! Po Beogradu su ga jurili neki mafijaši koji su htjeli da mu naude! Kako je napisao u dnevniku, sumnjao je da je žestoke momke angažovao upravo Vučelić, koji nije mogao da podnese to što se Nino viđa s Vesnom. Poslije toga, Rešić se preselio u Sarajevo da bi spasao glavu - izjavio je Ninov menadžer za Kurir, čiji su novinari pozivali i Vesnu i Milorada Vučelića za komentar. Pjevačica se nije javljala na telefon, dok je Vučela čim su pomenuli njeno ime samo kratko: "Ma, dajte, molim vas!" I prekinuo vezu.

POVEZANO
Sandra Rešić - Ninin grobOGLASILA SE SANDRA REŠIĆ: Nakon što je prijatelj pjevača iznio šokantne informacije o njegovoj smrti

Ninu se poslije nekoliko godina u Sarajevu sve ponovilo! I tamo je počeo da dobija prijetnje od nekih opasnih ljudi!

- Navodno, poslaće "neke ljude" koji će me strpati u gepek i dovesti njemu "na noge"! Zvao sam ga i pitao zašto mi prijeti, sve je negirao, rekao mi je da ćemo se lično obračunati - napisao je Nino u dnevniku.

Ovo je samo djelić svojevrsnih memoara Nina Rešića, koje je pjevač zapisivao u rokovnicima. Menadžer Nermin Ademović ih je pronašao u Ninovom stanu, poslije njegove smrti.

UMRO U BIJEDI KAO PODSTANAR. Nino Rešić je bio velika zvijezda prve polovine devedesetih godina. Međutim, nije umio da se nosi sa slavom, pa je vrlo brzo zapao o poroke. Na kraju od silnog bogatstva nije imao ništa. Živio je u velikoj bijedi kao podstanar. Preminuo je u Opštoj bolnici u Bijeljini, dva sata nakon što je primljen na odjeljenje. Imao je samo 43 godine.