Foto: Chiara Pašić, rođena Rojnić, privođenje

Okrutno ubistvo 3-godišnjeg mališana Denisa zgrozilo je Pulu, Istru, cijelu Hrvatsku i BiH odakle je dječak. Njegov krhki vrat ruke pomahnitale majke Chiare stiskale su sve dok nije klonuo. Nejakom dječačiću srce je stalo, dah se zaustavio a pogled mu u majčine oči je ostao zaleđen. Bešćutna majka ubrzo je već smišljala plan kako prikriti zločin...

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Dženaza mali Denis 1NA DŽENAZI MALOG DENISA (3) KOJEG JE UBILA MAMA: Oca cijelo vrijeme pratili policajci

POVEZANO
Tetka Denis Pašić (3)PROGOVORILA TETKA MALOG DENISA: Njegove posljednje riječi, prije nego što će ga mama ubiti bile su..

Nekoliko sati nakon što je golim rukama zadavila sina, nešto iza ponoći, Puljanka Chiara Pašić, rođena Rojnić (32) je ušetala u zgradu pulske policije te potpuno staloženo i mirno, kao da je izgubila novčanik s dokumentima i nešto kovanica, prijavila nestanak trogodišnjeg sina Denisa. Policajci u prvi mah ni slutili nisu da ispred sebe imaju majku koja prijavljuje nestanak sina samo da bi prikrila nezamisliv zločin.

Gotovo cijela istarska policija je dignuta na noge u potrazi za “nestalim“ dječakom. Dok je trajala bjesomučna potraga za njim, on je već bio mrtav.

Chiara privođenje 2

Znala je to samo njegova majka i njenih dvoje prijatelja. Bio je utorak, 23.05. ove godine. Veseli i uvijek zaigrani mališan Denis koji je tek nedavno napunio tri godine to jutro se probudio posljednji put. Nešto iza podneva susjedi su ga zadnji put vidjeli zaigranog ispred zgrade nedaleko od mjesta, gdje je živio s majkom.

Puno puta ranije susjedi su čuli njegov plač. Svi su znali sve, a svi su šutjeli. Dobrosusjedska šutnja i nemar za Denisa su bili pogubni. Sa svojim igračkama u ruci on živ na ulicu i park više kročio nije. To poslijepodne dječakova majka Chiara sa svojom maloljetnom prijateljicom M.V., bjegunicom iz pulskog Doma, uz alkohol i koješta još, skovala je pakleni plan, ubiti rođenog sina. Zadaviti ga. Smetao joj je za raskalašene užitke u drogama i prostituciji.

Chiara privođenje 2

Te večeri, u smiraj dana, pomahnitali majčin um zauvijek je prekinuo nedosanjani dječji san, da živi i zaigrano raste u sigurnosti majčina naručja. Pod okriljem noći Chiara, i maloljetna joj prijateljica krenule su s dječjim kolicima u posljednju Denisovu šetnju, šetnju smrti. Dječak je zapravo bio mrtav posjednut u dječja kolica, da ne izaziva sumnju kod slučajnih prolaznika.

Krajnji cilj morbidne “šetnje“ s mrtvim dječakom u kolicima bio je baciti ga u more i kasnije sve prikazati kao nesretan slučaj utapanja dječaka koji je nestao. Jednostavno, bacile su ga na kameniti plićak, a dječja kolica zaturile unutar šipražja. Želeći prikriti stravičan zločin, majka ubrzo nakon ubistva pulskoj policiji prijavljuje nestanak svog 3-godišnjeg sina Denisa.

"ŠUPLJINE" U PRIČI. Policija ne miruje, odmah organizira opsežnu potragu za dječakom. Majka je policiji detaljno opisivala vrijeme prije nego što joj je sin “nestao“ , kako je bio obučen te što je imao na nogama.

“Ima svijetlu boju kose. Bio je obučen u plavu majicu kratkih bijelih rukava s motivima dječjih autića. Nosio je donji dio plave trenirke a na nogama je imao plave cipelice”, tvrdila je majka Chiara policajcima kako najlakše i po kojim detaljima da joj prepoznaju sina. Tog utorka nešto iza 18 sati odvela ga je, nastavila je Chiara staloženim policajcima, u park da se igra s djecom, gdje ga je i ostavila. Kroz prozor stana koji gleda na park u Akvilejskom prilazu u Puli, gdje žive, posmatrala je njegovu igru. Sat kasnije, pričala je majka, sina više nije vidjela kroz prozor pa je otišla u park potražiti ga. Međutim, iskusnim istražiteljima nije promakla činjenica iz njene “šuplje“ priče da je majka nestanak dječaka prijavila gotovo šest sati kasnije.

Pravdala je to time da ga je bjesomučno sama tražila po cijelom gradu. Kroz noć telefonom je budila začuđene susjede pitajući ih da li su joj vidjeli sina iako je znala da ga je zadavila i doslono bacila u more. Šokira informacija iz istrage da je dječak još u vrijeme dok je majka poprilično staloženo policiji opisivala nestanak 3-godišnjeg sina zapravo već nekoliko sati bio mrtav. Konstatirao je to još za policijskog uviđaja i preliminarnog pregleda tijela mrtvog dječaka iskusni patolog pulske Opće bolnice Ilija Kučinar.

ŠOKANTAN PREOKRET i za istražitelje uslijedio je u srijedu oko 9 sati ujutro kad se majka nekako slomila pa je policajce odvela do obale u bivšoj vojarni Katarina, na prilazu Puli, gdje je u morskom plićaku ležalo beživotno tijelo mrtvog joj sina.

Po dovršenom uviđaju odmah se znalo da se radi o nasilnoj smrti pa je tijelo dječaka prevezeno na Odjel patologije pulske bolnice radi naložene obdukcije i tačnog utvrđivanja uzroka smrti. Na mrtvom tijelu dječaka odmah su bile vidljive povrede i tragovi davljenja te ugušenja, što je kasnije obdukcijom i potvrđeno. Odmah je krenula istraga i potraga za dječakovim ubicom.

Među prvim osumnjičenicima za ubistvo našla se Chiara Pašić, dječakova majka. Osnova za to bila je njena neuvjerljiva priča o nestanku dječaka i kasnije otkriće gdje se nalazi njegovo mrtvo tijelo. Osim dječakove majke u srijedu nešto iza podneva pulska policija je lišila slobode i njenu pomagačicu 14-godišnju M.V. odbjeglu štićenicu pulskog Doma za odgoj djece i mladeži, te majčinog ljubavnika Adema Budima (29) iz okoline Pule, koji je znao za počinjeno ubojstvo i o njemu šutio.

Tokom istrage policija je pomno pretražila stanove osumnjičenih. S posebnom pažnjom pretražen je stan u kojem je dječak ubijen. Dječja odjeća i igračke poprilično neurednog stana samo su nijemo svjedočile da je tu do jučer živio ubijeni mališan. Policija sumnjiči 32-godišnjakinju i maloljetnicu da su se dogovorile kako će usmrtiti trogodišnje dijete, što su i učinile 23.05.2017. u večernjim satima, u stanu u ulici Akvilejski prilaz u Puli.

Nakon što su usmrtile dijete, prenijele su ga u uvalu Mandrač, a potom je 32-godišnjakinja, u namjeri otežavanja daljnjeg policijskog postupanja, 24.05. oko 00.30 sati, pristupila u policijsku postaju i lažno prijavila nestanak djeteta. Za učestvovanje u počinjenju ovog djela tereti se i 29-godišnjak, kojeg se sumnjiči da je znao da su 32-godišnjakinja i maloljetnica usmrtile dijete, ali to nije prijavio, već je zajedno s njima dogovarao način prikrivanja.

Izvor: Express.hr