Pripadnici državne policijske agencije BiH (SIPA - Državna agencija za istrage i zaštitu) danas su uhapsili u Sarajevu Almira Čehajića Batka (58), sarajevskog voditelja i humanistu.

On je priveden zbog navodnih finansijskih malverzacija, piše Avaz. Lišavanje slobode je uslijedilo po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), a u naložen je i pretres njegove imovine kao i službenih prostorija NVO kojoj je na čelu.

Spomenuti izvor navodi da je akcija kodnog naziva "Network" izvedena po nalogu Tužilaštva. Čehajića se sumnjiči za pranje novca i zloupotrebe položaja vezano za projekt Otvorena mreža. Navodno je zloupotrebljen novac od liječenja.

Kako su danas potvrdili iz NVO "Otvorene mreže" radi se o prijavi pacijenata koji su trenutno u programu spomenute NVO za kadeverične transplantacije. "Avaz" iz izvora bliskih istrazi doznaje da se Čehajić i još jedna osoba sumnjiče da su oprale više od pola miliona maraka.

Radi se o Batkovom uposleniku Davoru Gaju, kojem je danas pretresan stan, a izdan je nalog i za njegovo privođenje.

Almir Čehajić poznat pod nadimkom Batko je poznati bh. televizijski, radijski voditelj i filmski glumac. Autor je poznate kulturno-zabavne radio emisije Udri muški u kojoj se slušaoci ohrabruju da poklone novac gostima emisije kako bi mogli finansirati medicinske zahvate. Također je osnivač i predsjednik NVO OTVORENA MREŽA (OM).

Čehajić je ranije po zanimanju bio stomatolog. Na ideju da pokrene radio program pod nazivom Udri muški došao je nakon što mu je kći umrla jer nije imao sredstava za njenu operaciju srca.

Kontroverze vezane za njegovo ime vežu se uz navodnu sklonost kockanju i dugove zelenašima.

POVEZANO
Almir Čehajić Batko 2MOTOCIKLISTIČKA NEZGODA U SARAJEVU: Nastradao poznato TV lice i humanitarac Almir Čehajić Batko (56)

(Doznajemo.com)