Dvadesetdevetogodišnji Amel Kurtić, koji je počinio samoubistvo, nakon što je u naselju Sokolović Kolonija ubio mladića Ammara Kapidžića, došao je pred njegovu kuću s namjerom da ga ubije, nakon čega je planirao da počini samoubistvo, doznaje se nezvanično iz izvora bliskog istrazi.

Povod za to je nikad rasvijetljena pucnjava iz novembra prošle godine ispred teretane na Stupu, a u kojoj je Kurtić teško povrijeđen, te je ostao prikovan za invalidska kolica. Podsjećamo, nakon ranjavanja, Kurtić nije želio sarađivati s policijom i samo je poručio kako "on nije šmeker".

POVEZANO
Sokolović Kolonija ubistvo 08/06/19 1IZVOR IZ ISTRAGE OTKRIVA DETALJE I ISTINU: Evo zbog čega je ubijen Ammar Kapidžić! (FOTO)

Kurtić je sumnjao da mu je ranjavanje "namjestio" Kapidžić, zbog čega je u večeri ubistva došao pred njegovu kuću da se obračuna.

U prilog tome govori i činjenica da je poslao poruku svojoj majci kojoj je naveo šta namjerava uraditi, moleći je za oprost, potvrdio je izvor iz istrage na koji se poziva Faktor.

Sa sobom je poveo i 23-godišnjeg Armina Iglicu i 19-godišnjeg Alema Šojku, koji su lišeni slobode zbog ubistva Ammara Kapidžića. Da li su oni znali šta on namjerava uraditi i ko od njih je pucao u nesretnog mladića, predmet je istrage.

Amel Kurtić social 2

Iglica i Šojko uhapšeni su u selu Pervizi između Bjelašnice i Visočice, gdje su nakon pucnjave pobjegli skupa sa Kurtićem, čije je beživotno tijelo pronađeno nešto dalje, u selu Odžaci, na području općine Konjic.

Amel Kurtić social 2

On se, kako je otkrio izvor iz istrage, iz pištolja kojim je ubijen Kapidžić, upucao u glavu.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo za Iglicu i Šojku je zatražilo jednomjesečni pritvor, a na teret im se stavlja ubistvo na podmukao način i iz osvete. Odluku treba donijeti sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu.

Istraga je u toku.

POVEZANO
Sokolović Kolonija ubistvo 08/06/19 0Ubijen je mladić Ammar Kapidžić, sin profesora iz Četvrte gimnazije. UBIJENI JE POZNAVAO UBICU?!