I dok mediji bruje o glumcima, malo ko daje prostor onima koji su možda i više zaslužni za uspjeh serije. Da, to su producenti. Jedna od njih je i Indži Gulen koja je otkrila da uskoro treba početi snimanje 3. sezone serije «Elif» koja bi se u BiH trebala emitovati u programu OBN TV odmah po završetku druge sezone.

Očekuje se da snimanje treće sezone počne 03.08. ove godine, a u planu je snimanje novih 200 nastavaka.

Šta podrazumijeva posao producenta serije «Elif»?

- Serija ima tri producenta, Sevdu Kajgisiz, Oksana Ipeka i mene. Mi smo kreirali seriju od ideje do realizacije. To znači da je trebalo pronaći scenariste, razviti priču, prodati proizvod televiziji... Nakon toga trebalo je angažovati reditelja, tehničku ekipu, glumce... Miješamo se u sve (smijeh) Veoma sam ponosna jer produciram tako uspješnu seriju.

Možete li nam opisati jedan dan na setu serije?

- Ekipa dolazi rano ujutro da se pripremi za snimanje - glumci provode neko vrijeme u šminkernici, a potom se druže sa stilistima. Imamo dva seta, to znači da imamo dva reditelja, a tehničku ekipu čini čak 110 ljudi. Svake nedjelje radimo na 15-20 različitih lokacija. Dvije glavne su, naravno, vile koje vidite na malom ekranu, a ostale se mijenjaju u zavisnosti od scenarija.

Kako ste izabrali glumce za seriju?

- Bilo je jako mnogo audicija. Izabrali smo one koji su izgledom najbolje odgovarali napisanim likovima, s tim što smo naravno vodili računa i o njihovim glumačkim kvalitetima.

U čemu je, po vašem mišljenju, ključ uspjeha serije?

- Vjerujem da je serija uspješna jer obrađuje univerzalne teme. U kojoj god zemlji da se prikazuje, gledaoci mogu osjetiti ljubav, tugu, ljutnju i dramu. To je ono što mogu vidjeti u našoj seriji. Naravno, glumci su takođe doprinjeli uspjehu, jer su i sami uspješni. Isto tako, pozitivna energija na setu veoma je jaka, pa vjerujem da i gledaoci to osjete kraj malih ekrana.

Ako biste morali da se uvučete u kožu jednog lika iz serije, koji biste lik izabrali?

- Voljela bih da igram Arzu, jer mislim da je ta uloga veliki izazov. Vidjeli smo tako mnogo Arzuinih lica od početka serije – ona je surova majka hladnog srca koja se pretvara da je dobra osoba. Zvuči teško, ali i vrlo zabavno!

Ko je po vašem mišljenju najpopularniji član ekipe serije «Elif»?

- Mislim da su svi popularni na svoj način. Ljudi koje zanima ljubavna priča preferiraju Zejnep i Selima, oni koji su više za odnos majke i kćerke na prvo mjesto stavljaju Melek i Elif, dok oni koji vole negativce uživaju u spletkama koje prave Arzu, Erkut, Nedždet i Vejsel. Sve zavisi od toga u kakvom je ko raspoloženju i ko šta očekuje od sapunice.

Trenutno se snima indonežanska verzija serije «Elif». Jeste li pogledali neku epizodu?

- Da, vidjela sam njihovu verziju i smatram je jednako dobrom kao tursku. Sve je zapravo isto, jedino su pred kamerama drugi glumci.

Posjetili ste Indoneziju s članovima ekipe. Da li uskoro planirate doći u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, ili Makedoniju?

- Tako je, prošlog ljeta bili smo u Indoneziji. Voljela bih da dođem u Srbiju, Bosnu i Makedoniju. Zapravo, ja sam kao djevojčica živjela u Skoplju i imam divne uspomene iz tog perioda. Bilo bi sjajno vratiti se i upoznati fanove koji iz dana u dan prate seriju.

Šta biste poručili fanovima u Bosni i Hercegovini?

Hvala vam što gledate «Elif»! Kao producentkinja, nadam se da ću biti u prilici da kreiram još tako uspješnih serija, a priznajem da bih veoma voljela da posjetim vašu lijepu zemlju.

(Doznajemo.com/Promo)