Emina Jahović i Mustafa Sandal okončali su svoj brak, nakon što su duže vrijeme bili u zategnutim odnosima. Iako su dugo vremena praktično na sve načine pokušavali da ostanu zajedno, najviše zbog djece, kao i da javnost ubijede da je u njihovim životima sve u najboljem redu, na kraju se ipak potvrdilo da su medijske špekulacije bile manje-više tačne.

Već mjesecima u bračnoj zajednici nije bilo sve kako treba, a sve češće nesuglasice dovele su do toga da se udalje, a prvo se, kako se doznaje, iz kuće odselio Mustafa, dok je Emina ostala s dvojicom sinova Jamanom i Javuzom u luksuznom stanu.

POVEZANO
Emina Jahović i Mustafa Sandal 2EMINA JAHOVIĆ: "Mustafa i ja smo donijeli odluku da se raziđemo" OVO JE RAZLOG...

Emina je, podsjetimo, preko Instagrama i navela neke razloge zbog kojih je došlo do rastanka.

- Ta odluka nam nije bila laka, niti je bila nagla, ali je bila uzajamna, jer smo nakon dugih i otvorenih razgovora zaključili da se naša ljubav, koja je bila velika i iskrena, s godinama ugasila...

Dakle, Mustafa i Emina su se razveli sporazumno, a prema tvrdnjama upućenih, nesuglasice nisu imali ni prilikom podjele imovine.

- Mustafa je Emini ostavio luksuznu vilu u Istanbulu vrijednu 16 miliona eura. To je jedna od najljepših kuća poznatih. Ima dva bazena, golf teren, teretanu, ali i šest spavaćih soba. Kuća ima prelijep pogled na cijeli grad. Pored toga, ostavio joj je i muzički studio vrijedan četiri miliona eura, za koji je Emina najviše vezana budući da je u njemu provodila dosta vremena, tvrdi izvor blizak sad već bivšem paru.

Mustafa se iselio u jedan od stanova koji se nalaze u njegovom vlasništvu. Trenutno je u potrazi za idealnom vilom.

PRAVNA BITKA. Kako navodi Srpski telegraf, razlog što se Mustafa lako odrekao luksuzne vile i studija leži u tome što i dalje vodi pravnu bitku oko dokazivanja imovine. Prije dvije godine pjevača su tužili za pranje novca, a po tužbi, prijete mu dvije godine zatvora i nadoknada državi od čak 54 miliona eura, piše cdm.me.

Ukoliko ga osude, pjevač bi mogao da proglasi bankrot, pa zato, prema tvrdnjama upućenih, nije dovodio u pitanje ostavljanje većeg dijela imovine Emini.

POVEZANO
Emina Jahović i Aladin, njen prvi suprugPRIJE MUSTAFE UDALA SE ZA ALADINA Bivši svekar Emine Jahović otkrio priču o pjevačicinom prvom braku