J.V. (39) iz Kisača, očuh djevojčice Jane Šranke (13), koje je pronađena jutros nakon dvodnevne potrage, priveden je zbog sumnje da je ovu maloljetnicu primoravao na se*sualne odnose, potvrđeno je iz novosadske policije.

Kako se doznaje, u toku je istraga povodom ovog slučaja.

Djevojčica je prije dva dana pobjegla od kuće i posljednji put je viđena u Novom Sadu. Jutros je pronađena u okolini tog grada, bez vidljivih povreda na tijelu.

- Devojčica je pobegla iz razloga što je trpela nasilje, to je sve što mogu za sada reći - izjavio je Igor Jurić, osnivač fondacije "Tijana Jurić", na čijoj je mreži "Nestali Srbija", takođe apelovano na sve koji imaju informacije o ovom djetetu da se jave policiji.

Jurić je sinoć na svom Fejsbuk profilu razotkrio muškarca (39) iz Kisača koji je, kako se sumnja, zlostavljao svoju maloljetnu pastorku.

- Danas u Kisaču kod Novog Sada J.V. (39) priznao da je duže vreme imao se*sualne odnose sa maloletnom pastorkom (13). Određeno mu je zadržavanje od 48 sati. Neka se ti sati pretvore u godine - poručio je Jurić na svom Fejsbuk nalogu.

Iz novosadske policije je potvrđeno da je ovaj slučaj povezan s nestankom Jane Šranke (13) iz Kisača, koja je jutros pronađena živa i zdrava.